Home 3 October/Leids Ontzet Pre Oktoberfeest Leidse Hout gaat door, Rijdende Geus weer op pad en Robbie de Boer maakt nieuw 3 Oktoberlied

Pre Oktoberfeest Leidse Hout gaat door, Rijdende Geus weer op pad en Robbie de Boer maakt nieuw 3 Oktoberlied

door Emile van Aelst

Je kan er echt niet meer omheen, 3 oktober zit er aan te komen en bij de echte Leienaar begint dat al behoorlijk te kriebelen.  Gelukkig kijkt de echte Leienaar naar wat wel kan en zeurt niet over wat niet kan vanwege corona en beseft dat het hele feest georganiseerd wordt door vrijwilligers. Je ziet ook dat het feest nu begint te leven. Voor het feest voor de jongeren in park Matilo waren alle 6.000 kaarten in een mum van tijd uitverkocht en er wordt gekeken of er meer mogelijk is. Veel is natuurlijk afhankelijk van de maatregelen die de regering volgende week bekend maakt. Wat hoe dan ook doorgaat is het grote Pre Oktober feest bij Theehuis de Leidse Hout op zondag 26 september. Als het nog niet op het terras mag dan treedt Gösta net zoals vorig jaar binnen op en zit het publiek buiten te kijken via grote schermen.

Begin deze week kwam Gösta langs bij Bernard in het Theehuis om door te spreken hoe het gaat worden gezien de huidige beperkingen. Als de anderhalve meter wordt opgeheven of muziek weer buiten mag dan is het feest weer als vanouds buiten, anders treedt Gösta binnen op.

Gian Mandas, directeur Trend Music en Grolloo Radio sponsort weer de schermen en de technici die binnen alles registreren om buiten te laten zien en Unity zendt het programma uit.

In de pauzes draait huis DJ Rob Baars Nederlandstalige muziek. Vanmiddag zei Robbie de Boer toe graag zijn net geschreven 3 oktoberlied ‘Dubbelop’ te komen zingen. Ach je weet nooit hoe het loopt tijdens het Pre Oktoberfeest, twee jaar geleden kwam Mart Hoogkamer spontaan het podium op om even mee te zingen en nu staat hij in het voorjaar in Ahoy 🙂

Wat er ook gebeurt Rob, Gösta en Bernard zijn er klaar voor.

Er werd natuurlijk even geproost op een geweldige Pre Oktober op zondag 26 september.

Woensdag stond het mobiel 3 October Servicepunt, De Rijdende Geus voor het eerst weer in Leiden. Op de Beestenmarkt kon iedereen informatie over 3 Oktober halen, lid worden of de gratis kaarten ophalen voor de Seniorenvoorstelling in de Stadsgehoorzaal en Live in Concert op de Garenmarkt.

In de bus zijn ook weer alle 3 oktoberartikelen te koop.

Tja wat je verkoopt moet je natuurlijk ook zelf dragen, maar met dit weer is dat geen pretje 🙂

Dan kan je beter een ijsje eten.

Ik hoorde dat er nog een aantal kaarten beschikbaar zijn voor de seniorenvoorstelling. Zaterdag staat de Geus op het Garenmarktplein dus daar kan je nog gratis kaarten halen. Wel je lidmaatschapskaart meebrengen natuurlijk of gelijk even voor 7,50 euro lid worden.

Er was vanmiddag ook een speciale gast bij de Rijdende Geus. Het zoontje van Robbie de Boer is gek van de snollebollekes, Robbie dacht dat moet ik toch ook kunnen. Hij bedacht het lied ‘Dubbelop’ en componeerde ook zelf de muziek er bij.  Het is bekend dat Leienaren het hele jaar sparen voor 3 Oktober, omdat je vorig jaar niets uit kon geven heb je nu dus dubbel zoveel geld en kan je alles dubbelop doen.

Hij liet vanmiddag het lied voor het eerst horen aan de 3 October Vereeniging en Sleutelstad radio/tv horen. Het werd gelijk een feestje op de Beestenmarkt.

Robbie de Boer kijkt er nu al naar uit om ‘Dubbelop’ ook te komen zingen bij de Pre Oktober party bij Theehuis de Leidse Hout.

Toch lekker dat er een beetje verkoeling is op de Beestenmarkt, want van zingen en dansen krijg je het warm.

Vorig jaar werd 3 Oktober volledig online gevierd, dit jaar kunnen we gelukkig weer een gedeelte redelijk gewoon vieren. Het thema dit jaar is Veerkrachtig, een echte Leienaar heeft dan ook veerkracht dat bewezen we in 1574 en nu nog steeds.

Als je het nummer ‘Dubbelop’ wil horen dan moet je even de fotoslideshow/filmpje hieronder bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 september 2021 - 6:54

volgens mij begint het weer te kriebelen daar in Leiden.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 september 2021 - 8:20

Ik gun Leiden zijn feesten. Als ik naar Zandvoort kijk moet dat toch kunnen…

Reply
Suskeblogt 9 september 2021 - 8:54

Het leven begint weer op dat van voor Corona te gelijken. Hopelijk blijft het de goede kant opgaan.

Reply
rietepietz 9 september 2021 - 16:36

Ik heb er alle vertrouwen in dat er alles bij elkaar toch méér kan dan vorig jaar.

Reply
Nicky 10 september 2021 - 20:17

Jullie maken er hoe dan ook een feestje van, dat weet ik zeker!

Reply

Plaats een reactie