Home Leiden Leids sporticoon Wijnand Sloos verrast op zijn 75e verjaardag

Leids sporticoon Wijnand Sloos verrast op zijn 75e verjaardag

door Emile van Aelst

Lezers buiten Leiden of de regio zegt zijn naam denk ik niets, maar in Leiden is Wijnand Sloos een begrip op sportgebied. Wijnand keepte bijna 20 jaar bij UVS en later bij Rijnsburgse Boys, maar bijna iedereen in Leiden hem van kent was zijn winkel Sloos Sport op de Luifelbaan in Leiden.  Vrijwel elke Leidenaar heeft zijn clubshirts, sportschoenen of andere sportartikelen bij Wijnand Sloos gekocht. Maart 2018 sloot hij zijn winkel om te gaan genieten van zijn  oude dag. Vandaag werd hij in winkelcentrum de Winkelhof verrast op zijn 75e verjaardag.

Vanmorgen om 10 uur belde Simon Scheffer, van Bemmelen Outdoor, mij en vroeg weet jij wie er jarig is vandaag. Tja dag dat kunnen zoveel mensen zijn. Wijnand Sloos is vandaag 75 geworden en doet nooit iets aan zijn verjaardag vervolgde hij. Ik wil hem straks met Kees van der Kommer, zijn voormalig financieel adviseur bij van Marwijk  administraties en met Peter Gorgonie eigenaar van Fotiek van der Horst en jarenlang winkelbuurman van Wijnand Sloos, gaan verrassen bij Sport 2000 in de Winkelhof, heb je tijd ook even langs te komen. Natuurlijk maakte ik daar tijd voor vrij.

Ik zie mensen denken, 75 jaar, zijn winkel gesloten in 2018, wat doet hij dan op zijn verjaardag bij Sport 2000. Het antwoord is makkelijk Wijnand blijft een sportwinkel leuk vinden springt zo nu en dan bij in de winkel Paul Catsburg. Nu het voetbalseizoen begonnen is kan je Wijnand regelmatig in de winkel vinden. Hij was, is en blijft de voetbalschoenen specialist van Leiden en weet precies wat iemand nodig heeft.

Nee he jongens wat flikken jullie me nou was de verraste reactie van Wijnand.

Uiteraard werd er gezongen voor de jarige.

Bloemen namens de oud collega winkeliers van de Luifelbaan.

Een goede fles wijn en uiteraard gebak, Wijnand werd op zijn verjaardag helemaal in het zonnetje gezet.

Alhoewel hij niets aan verjaardagen wil doen, vond hij het stiekem toch wel heel erg leuk.

Wijnand zette de cadeaus op de toonbank en keek ondertussen vanuit zijn ooghoeken alweer rond of er niet toevallig een klant op hem te wachten stond 🙂 Heerlijk toch als je 75 bent en eigenlijk aan het begin van het voetbalseizoen moeilijk gemist kan worden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 8 september 2021 - 10:42

Ik ken hem inderdaad niet, maar natuurlijk gefeliciteerd.

Love As always
Dimario

Reply
Manon 8 september 2021 - 13:19

Goed geregeld Simon👍😁. En Wijnand natuurlijk van Harte Gefeliciteerd en een hele fijne dag😘🥳🎉. Gr Manon

Reply
Sjoerd 8 september 2021 - 15:25

Je hebt van die mensen die zich daarvoor ook helemaal geven. Ik vind het knap dat het gewoon maar doet…

Reply
rietepietz 8 september 2021 - 21:18

Niets mis met af en toe werken, gewoon leuk als het niet meer móeten is ! Ik heb vorige week ook nog drie dagen gewerkt, Geen bloemen gehad, nou ja ik was ook niet jarig.

Reply
Hans 8 september 2021 - 22:23

Kijk zo is 75 jaar worden een stuk leuker. Hans

Reply
Nicky 10 september 2021 - 14:11

Dat zijn leuke verrassingen!

Reply

Plaats een reactie