Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Gilde hield Prieee October Borrel, eerste fles Magdalena Moons Korenwijn geveild voor 3600 euro

3 October Gilde hield Prieee October Borrel, eerste fles Magdalena Moons Korenwijn geveild voor 3600 euro

door Emile van Aelst

Voor het eerst in anderhalf jaar kwamen de leden van het 3 October Gilde weer eens fysiek bij elkaar. Het 3 October Gilde is een groep Leidse ondernemers met een Leids Hart. Met hun contributie zorgen zij ervoor dat sommige onderdelen van het feest betaald kunnen worden zoals de Haring & Wittebrood en de grote Hutspotmaaltijd.

Voor velen was het voor het eerst dat ze weer eens een gezellige borrel bezochten.

Zowel binnen als buiten was het erg gezellig en was iedereen blij weer eens bij te kunnen kletsen, nou ja borrelen.

In de fotoslideshow onderaan natuurlijk nog meer sfeerfoto’s.

Er viel natuurlijk heel wat bij te kletsen.

Biertjuhhh.

Proost op een geslaagde 3 oktober 2021.

Voor Adrienne Hoppezak (r) was het een tegenvaller dat de grote optocht met 3 Oktober niet doorgaat. Voor de grootste kledingverhuurder van Nederland toch wel een tegenvaller in deze tijd dat er al geen verkleedfeesten of optochten zijn. Hopelijk maakt de Sinterklaastijd en het carnaval weer iets goed.

10 maart is elk jaar de 3 October Gilde dies/verjaardag. Dit jaar moest hij helaas online, maar was wel heel gezellig met onder andere een pubquiz over Leiden en 3 oktober. De pubquiz werd gewonnen door het team van Anita Mantel, zij speelde samen met Daaf Sloos en Yentl America, tijdens de borrel werd alsnog de prijs uitgereikt. Anita ging naar huis met een heerlijke fles Goeie Mie gin. De tweede prijs ging naar Leidse Glibber en ook ik kan weer een glas Goeie Mie gin inschenken 🙂

Half Leiden schrok toen woensdag bekend werd dat Tom en Clarita Holswilder stoppen met Koetshuis- en Grandcafé de Burcht. Tijdens de borrel kwamen ze uitleggen wat de reden was. Het heeft zowel met leeftijd, gezondheid en het toeval dat ze erg enthousiaste en bekende opvolgers konden vinden.

Voormalig profvoetballers Tim de Cler, Houssin Bezzai en Barry van Eijk gaan de zaak overnemen.

Tim en Houssin legden uit dat er op zich niet veel gaat veranderen en hopen dat iedereen zijn weg naar het Koetshuis en het Grandcafé blijven vinden. Uiteraard werden ze ook gelijk, als ondernemers met een Leids Hart, lid van het 3 October Gilde.

Normaal is half juni de grote Gilde Haringparty met een grote veiling met als hoofdveilingstuk een vaatje haring. Dit jaar ging dat vanwege corona niet door. Een tegenvaller want met de opbrengst van de veiling wordt een gedeelte van het 3 oktoberfeest betaald. Jaap Ente van Gils schoot direct in de lach toen hij herinnerde dat hij in 2018 voor veel geld de trotse bezitter van het vaatje werd, jou niet gelukt Ron Barendse schaterde hij.

Toch was er tijdens de borrel een kleine veiling.

Dit jaar wordt in een gelimiteerde hoeveelheid van 1.000 flessen de Magadalena Moons Korenwijn gemaakt. De eerste fles werd tijdens de borrel geveild. Claas Griffioen was de eerste die een bod uitbracht en om de gang er in te zetten direct over zijn eigen bod heenging, 200, 400, 500 🙂

Er werden meerdere boden uitgebracht, maar het eind werd een strijd tussen Ivo van Oerle van schoonmaakbedrijf van Oerle Netpro en Oscar Meijrink van accountantskantoor Bunnig en Partners.

Oscar liet zich niet gek maken en bleef rustig doorbieden.

Voor een bedrag van 3.600 euro werd hij de bezitter van de eerste fles Magdalena Moons Korenwijn. Tijdens de presentatie van de Koerenwijn op 26 september in Jeneverhuis van Goyen mag hij de eerste fles in ontvangst nemen. De opbrengst van de veiling zal hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden voor het feest voor Leidenaren met een lichamelijke of verstandelijke beperking in Swetterhage.

Een gezellige borrel met een mooi resultaat van de veiling. In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 4 september 2021 - 7:47

Ik kom je niet helpen met de Gin. Een van de weinige dranken die ik gewoon niet lekker vind, net als Rum overigens. Ik wens de heren in het loetshuis veel succes, er zal veel veranderen, want de dame in het spel, kan node gemist worden.

Reply
rietepietz 4 september 2021 - 19:31

Volgens mij heb jij al aan Gin van Goeie Mie gezeten, anders laat je je geen “bof”uitbrengen. 😉

Reply
Nicky 8 september 2021 - 21:34

Flinke prijs voor een flesje drank. Maar voor het goede doel is dat prima natuurlijk! Gefeliciteerd met je prijs, LG!

Reply

Plaats een reactie