Home Centrum Wisseling van de wacht bij Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, dag Nanette Ris welkom Irene Pronk

Wisseling van de wacht bij Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, dag Nanette Ris welkom Irene Pronk

door Emile van Aelst

Na zesenhalf jaar neemt Nanette Ris afscheid als directeur van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Een officiële afscheidsborrel gaat nog komen en daar kan ook kennis worden gemaakt met de nieuwe directeur Irene Pronk. Toch ging de eerste echte werkdag van Irene Pronk niet onopgemerkt voorbij. Het personeel had een spandoek boven de ingang opgehangen om Irene welkom te heten. Uiteraard was Nanette nog aanwezig om Irene op te vangen op haar eerste werkdag in Leiden. Marketing, kaartverkoop en programmamanager Monique Aalbers vond het wel leuk twee directeuren bij elkaar.

Vanmorgen deed Nanette de deur nog open, maar morgen zal toch echt Irene verantwoordelijk zijn voor de sleutel.

Het overdragen van de sleutel van de oudste Schouwburg van Nederland kan je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Om het dagelijks personeel er getuige van te laten zijn werd het in de Stadsgehoorzaal gedaan en niet in de Schouwburg.

Natuurlijk het was een fotomomentje onder het spandoek, maar toch wel met grote impact.

Over Nanette ga ik nog wel uitgebreider schrijven na haar afscheidsborrel, maar ik kan mij indenken dat er toch wel iets door Irene heen ging op het moment dat ze echt directeur van de Oudste Schouwburg van Nederland is. Ook een schouwburg waar je elke artiest lovend over hoort praten.

Als je een beetje inzoomt zie je dat Nanette toch wel moeite had de sleutel over te dragen, ze houdt hem toch nog krampachtig met twee handen vast 🙂

Een mooi moment, Nanette heeft veel positieve veranderingen in gang gebracht en aan Irene de mooie taak het verder voort te zetten en haar eigen invulling daar aan toe te voegen.

Pfffff ja dat is hem dan, de sleutel tot het grote culturele leven in Leiden.

Er werd nog even voor de deur door gepraat.

Bij het maken van de foto flitste een Koot en Bie momentje door mijn hoofd ‘Wo is der bahnhof, do ist der bahnhof’. Alleen dan met de vraag waar is het Stadhuis, daar is het Stadhuis 🙂

Ik wens Irene Pronk alle goeds in Leiden en heb gezien haar werkervaring er alle vertrouwen in dat we een geweldige nieuwe Schouwburg-Stadsgehoorzaal directeur hebben.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 2 september 2021 - 8:00

Af en toe een frisse wind erdoorheen doet wonderen.

Reply
Nicky 2 september 2021 - 20:37

Dat lijkt me toch wel een bijzonder leuke baan.

Reply

Plaats een reactie