Home Centrum Flipperrr wordt de nieuwe mascotte van de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn

Flipperrr wordt de nieuwe mascotte van de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn

door Emile van Aelst

Je moet er nog even niet aan denken, alhoewel zondag leek het wel even winter, maar over ruim drie maanden ligt de drijvende ijsbaan weer op het water van de Nieuwe Rijn.

We hebben vanwege corona vorig jaar de ijsbaan moeten missen, maar dit jaar is de kans groot dat we weer een maand lang lekker kunnen schaatsen.

Ook dit jaar zullen er weer extra activiteiten en evenementen op de ijsbaan zijn, zoals bijvoorbeeld het Leids Kampioenschap Ketel Currrrling, maar ook ruimte voor de mensen van Running Blind om te schaatsen met mensen die een visuele beperking hebben. Eigenlijk dus Skating Blind.

Eerlijk gezegd is het gelukkig nog niet zover en genieten we nog even van wat eigenlijk zomer zou moeten zijn. Dit jaar wordt de ijsbaan niet meer georganiseerd door het Centrum Management, maar door de Stichting Sport in Beeld. Vorige week, op een van de weinige mooie dagen, werd de overdracht officieel bekrachtigd door Siebe Winnubst van het Centrum Management en Jeroen Weijermars aanjager van de Stichting Sport in Beeld. Jeroen had een aanhanger achter zijn fiets waar iets raars uitstak.

Ik heb een vriendje meegenomen, mag ik je voorstellen Flipperrr.  Hij wordt deze winter samen met zijn maatjes de vriend van alle kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen.

Flipperrr moest natuurlijk mee naar de ondertekening.

Onder het toeziend oog van Flipperrr werden de overdrachtspapieren getekend.

Met een jaar uitstel vanwege corona is het dan nu echt een feit dat de Stichting Sport in Beeld de drijvende ijsbaan 2021 gaat organiseren.

Ik denk dat we Flipperrr nog veel gaan zien deze winter.

We moeten hem wel in de gaten houden want het is een ondernemend baasje, na de ondertekening kwam ik hem al tegen op het terras.

Gelukkig was Jeroen nog in de buurt en nam Flipperrr mee om nog even terug te brengen naar zijn bassin om te wachten tot hij van de winter het ijs op mag.

Direct na Sinterklaas wordt begonnen met de opbouw van de ijsbaan die op vrijdag 10 december geopend wordt en tot en met 9 januari blijft liggen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Hans 30 augustus 2021 - 22:42

Dat is leuk, jij zegt Flipper en ik hoor het liedje van de tv serie in mijn hoofd.
Hier nog een ijsbaan plannen. Hans

Reply
Sjoerd 31 augustus 2021 - 14:14

Was dat niet die geweldige dolfijn, om trots op te zijn.

Reply
rietepietz 31 augustus 2021 - 15:18

Een héél oude bekende die Flipper. Misschien ook wel een aardig vriendje voor oude omatjes die niet meer durven te schaatsen. 😉

Reply
Nicky 2 september 2021 - 20:29

Ik ben nog lang niet toe aan ijsbanen en zo (ben ik nooit) maar ik vind Flipper wel heel leuk

Reply

Plaats een reactie