Home Corona Piet Martino kwam samen met Sinterklaas naar Nederland om nieuw liedje op te nemen

Piet Martino kwam samen met Sinterklaas naar Nederland om nieuw liedje op te nemen

door Emile van Aelst

Het is echt een rare gewaarwording om eind augustus te staan feesten met Sinterklaas, Piet Martino en een hoop Pietjes. Zoals ik gisteren al schreef fluisterde de Fluisterpiet mij in om een kijkje te gaan nemen bij Kasteel Oud Poelgeest.

Na mijn gesprekje met Sinterklaas liep ik wat rond op het terrein en hoorde een hoop muziek en gezang uit de circustent. Natuurlijk ging ik even binnen kijken en kon mijn ogen niet geloven.

In de tent stonden Piet Martino en de Pietjes feest te vieren en hadden de grootste lol.

Het was dat het mooi weer was en een graad of twintig, anders zou je denken dat het vlak voor Sinterklaas was. Overal zag ik Pietjes rondlopen.

Ik zag onder andere Bianca van De Wolf Entertainment en vroeg wat ze aan het doen was.

Sinterklaas heeft zijn Grote Boek niet bij zich, daarom noteren wij welke kindertjes er geweest zijn dan kan hij dat in Spanje in het Grote Boek zetten.

Omdat het een spoedbezoek was kon Sinterklaas zijn paard Ozosnel niet mee naar Nederland, in plaats daarvan was hij met zijn benzinepaard.

Omdat het om een nieuw liedje van Piet Martino ging, was het natuurlijk wel zo leuk om samen met hem naar binnen te gaan. Laten we even wachten op Piet Martino, alleen waar is hij gebleven.

Ik had het kunnen weten hij had zich verstopt in het benzinepaard.

Met zijn allen liepen we naar de tent.

Volgens mij moest er een filmpje van het nieuwe lied van Piet Martino worden opgenomen, maar zodra iedereen in de tent was barstte er een groot feest los.

Van feestvieren krijg je dorst, daarom eerst maar even wat drinken.

Een gezellige drukte op de trap van het Kasteel.Er zijn mensen die zich afvragen waarom eind augustus de kruidnootjes al in de winkel liggen. Ik ben er achter waarom dat is 馃檪

Meneer Glibber kunt u zich nog mijn tovertruc herinneren dat ik het Grote Boek wegtoverde, zou ik dat ook met kindertjes kunnen. NEEEEEEEE niet doen Magicpiet. Ik herinnerde mij opeens dat een paar jaar geleden het hele Sinterklaasfeest bijna niet doorging omdat Magicpiet het boek had weggetoverd maar niet meer terug kon toveren. We zijn een hele middag bezig geweest voordat het boek terug was.

Omdat vorig jaar er geen grote Sinterklaasfeesten zijn geweest wilden de Pietjes en de kinderen het schijnbaar inhalen want na een beetje drinken ging het feest verder in de tent. Sinterklaas kwam zelf maar even poolshoogte nemen of het allemaal wel goed ging en het niet te druk werd.

Dat was geen succes het feest werd alleen maar groter.

Zelfs Magicpiet ging het podium op om te zingen.

Sinterklaas stond te genieten alsof het zijn verjaardagsfeestje was.

Het was een mooi feest, maar ook wel vermoeiend. Ik denk dat alle kinderen goed geslapen hebben gisternacht. Enige jammere is, met hun schoentje zetten moeten ze nog even wachten tot half november.

Ik vroeg Sinterklaas hoe het nu met het filmpje zat, want daar was natuurlijk niks van terecht gekomen. Dat komt allemaal goed meneer Glibber, gewoon recht zo die gaat. Ik denk dat het filmpje op 4 september klaar is. Ik laat de Appjespiet wel een berichtje sturen.

In het filmpje hieronder nog veel meer feestfoto’s van Piet Martino’s feestje.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 27 augustus 2021 - 22:48

Wat goed van Sinterklaas om met Piet Martino in Nederland een nieuw liedje op te nemen.
Er wordt gelijk flink uitgepakt.
volverwachting klopt ons hart. Hans

Reply
讚讬 诪专讬讜 28 augustus 2021 - 7:29

Ik dacht altijd dat de pepernoten zo vroeg in de winkel lagen omdat de grootste pepernotenfabriek van Nederland, die hier hemelsbreed nog een kilometer vanaf is, wel veel kan maken, maar niet veel kan opslaan. 馃槈

Love as always
Dimario

Reply
rietepietz 28 augustus 2021 - 11:08

Het nieuwe liedje zal wel uiterst politiek correct zijn, ik houd het wel bij de oude liedjes dus wat mij betreft, vergeet het nieuw lied!

Reply
Sjoerd 28 augustus 2021 - 12:13

Het verhaal achter Piet en Sint is omgekeerd evenredig met de kleur van de Piet. Jammer…

Reply
Nicky 2 september 2021 - 14:56

Ik ben al helemaal in Sinterklaasstemming. Ik vind het wel passen bij het weer eigenlijk. Als ziet dat er op de foto’s nog redelijk uit.

Reply

Plaats een reactie