Home Leiden Wat deden Sinterklaas en Piet Martino deze week in Kasteel Oud Poelgeest

Wat deden Sinterklaas en Piet Martino deze week in Kasteel Oud Poelgeest

door Emile van Aelst

Ik heb al jaren een goede band met de Fluisterpiet en hij fluistert mij dan ook regelmatig tips in. Tegenwoordig kan hij dat zelfs via een fluisterapp. Dinsdag kreeg ik een appje dat ik naar Kasteel Oud Poelgeest moest gaan in Oegstgeest en daar wel zou zien waarom ik er naartoe moest. Eigenlijk zag ik niet veel bijzonders, nou ja een circustent en een busje van Super  Sound, maar ja wat heeft dat nou met Sinterklaas te maken.Bij het kasteel waren ze bezig een rode loper uit te leggen, maar dat gebeurt wel vaker bij feestjes of bijzonder bezoek.

Maar wacht eens even, zijn dat niet de mijter en de strik van Sinterklaas. Die hangen altijd op de deur als Sinterklaas ergens logeert.

Hmmm raar, het is eind augustus dan is Sinterklaas hier helemaal niet. Alhoewel wie zie ik daar achter het raam, dat lijkt Sinterklaas wel, nee het is Sinterklaas.

Ik heb het privénummer van Sinterklaas dus belde hem gelijk op om te vragen of hij het echt was. Ja hoor meneer Glibber ik ben het helemaal, komt u maar even binnen dan vertel ik waarom ik hier ben.

Die strik en de mijter voor de deur vallen natuurlijk best op. Net op het moment dat Sinterklaas mij wilde vertellen waarom hij hier is, belden er twee kindertjes aan.

Momentje meneer Glibber ik moet even opendoen, kindertjes gaan bij Sinterklaas altijd voor. Ja dat is leuk natuurlijk maar stiekem dacht ik, k.. kindertjes ik wist bijna waarom Sinterklaas hier is.

Meneer Glibber gaat u ook mee wandelen, dan vertel ik waarom ik hier ben.

We liepen in de richting van die grote geheimzinnige tent.

Jullie kennen Piet Martino wel, dat is die Piet die elk jaar van die leuke liedjes maakt. Twee weken geleden vertelde hij dat hij met een paar Pietjes naar Nederland wilde om een filmpje bij zijn nieuwe liedje op te nemen. Piet Martino is een heel lieve Piet en kan ook leuk zingen, maar houdt ook van een feestje en toen ik zag wie hij mee wilde nemen zag ik de feestbui al hangen. Hoofdpiet is met zijn hoofd momenteel bij de hoofdzaken van de intocht in november, dus zijn hoofd stond er niet naar om mee te gaan om op te letten. Vandaar dat ik zelf maar een oogje in het zeil kom houden.

Het was nog een hele toestand om hier te komen, gelukkig hebben alle Pieten een prikje gehad, maar ze moesten ook nog getest worden. Twee hadden corona en moesten in quarantaine, echt snappen deden ze het niet want een uur later moest ik ze uit de kantine halen. Nou ja het hoort er allemaal bij meneer Glibber. Kom we lopen even naar de tent dan laat ik zien wat er gaat gebeuren.

Kijk dit noemen ze een podium en daar wil Piet Martino op gaan zingen en dan neemt een camerameneer een filmpje op.

Maar kijk eens om je heen welke Pietjes hier lopen, dan hoef ik niets meer uit te leggen he. Ze zijn lief maar soms oh zo ondeugend.

Maar hoe gaat u dat zonder de Hoofdpiet in de hand houden Sinterklaas. Ik heb de jongens en meisje van De Wolf Entertainment gevraagd mij te helpen een oogje in het zeil te houden.

Dat had Sinterklaas goed bedacht, want toen we bij het kasteel terugkwamen bleek dat heel veel kindertjes wisten dat Sinterklaas er was. Tja Sinterklaas heeft vorig jaar zoveel mobieltjes cadeau gedaan, dat nu alle kindertjes elkaar kunnen waarschuwen via social-media.

Nu jullie er toch zijn, kunnen jullie misschien wel helpen bij het filmpje van Piet Martino. Daar had natuurlijk iedereen wel zin in.

Met zijn allen liepen ze richting de tent.

Hoe dit allemaal af gaat lopen vertel ik morgenavond. Niet omdat ik er nu geen zin in heb, maar ik ben nog aan het bijkomen van het feest.  In het filmpje hieronder nog wat foto’s van mijn onverwachte ontmoeting met Sinterklaas.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 26 augustus 2021 - 22:25

Maar goed dat je zo kanalen hebt om informatie te vergaren, want Sinterklaas en Piet Martino in Kasteel Oud Poelgeest is zeker groot feest. Hans

Reply
די מריו 27 augustus 2021 - 7:33

Jij hebt het privenummer van Sinterklaas…. dat moet je wel een hele grote zijn LG…. De foto’s zijn geweldig om te zien.

Love As Always
Dimario

ps.. je zoon was er gisteravond zeker niet bij… met kinderen. Jammer hoor.

Reply
Sjoerd 27 augustus 2021 - 7:49

De sint is toch veel meer een kindervriend dan de kerstman…

Reply
rietepietz 27 augustus 2021 - 18:25

Misschien wel overal Pietjes en Jantjes maar niet één zwarte Piet, nou ja, die krijgen we nog wel toegespeeld tegen die tijd. .

Reply
Nicky 1 september 2021 - 19:59

Ik vind het zielig. Die arme Sinterklaas! Toch al op leeftijd maar hij moet nog steeds álles zelf regelen. Anders komt het niet goed.

Reply

Plaats een reactie