Home Centrum De Leidse puzzel, een must have voor elke Leidenaar

De Leidse puzzel, een must have voor elke Leidenaar

door Emile van Aelst

Het schiet niet op met de zomer het blijft maar regenen, maar je hoeft je niet meer te vervelen vanaf vandaag is er De Leidse puzzel en kan je uren of dagen puzzelplezier hebben terwijl het buiten wel herfst lijkt.

Een half jaartje geleden belde Dagobert Schulp van de Vliegershop mij op. Ik heb een leuk idee als je tijd hebt loop even binnen. Nou loop ik regelmatig bij Dagobert binnen want hij heeft altijd wel leuke dingen in zijn winkel, maar ik begreep dat er nu wel iets speciaals was.

Dagobert was helemaal enthousiast toen ik binnen liep. Ik wil een Leidse puzzel laten maken, dat hebben we nog niet in Leiden. Maar houd je mond anders brengen we andere mensen misschien op een idee. Het woord een puzzel met foto’s van herkenbare Leidse plekken en gebouwen. Je begrijpt mijn vraag natuurlijk al, kan jij de foto’s regelen. Ik begreep Dagobert direct en ging zoeken in mijn foto’s. Vandaag was het eindelijk zo ver dat er vier pallets met puzzels binnenkwamen en Dagobert mij vol trots de puzzels liet zien.

 Er zijn totaal 1.500 puzzels gemaakt die niet alleen bij de Vliegershop verkocht worden, maar ook bij de Bruna’s in de Stevenshof en op het Vijf Meiplein. Ook daar zullen de winkels dus vanaf morgen wel vol staan.

Behalve de twee Brunawinkels hebben ook de Leidse brouwerij Pronck en café De Vergulde Kruik meegewerkt om de puzzel te realiseren. Op de achterkant van de doos kan je zien welke afbeeldingen er allemaal te zien zijn.

Het was best een beetje feest toen Dagobert mij de eerste puzzel overhandigde. Hij liep al heel lang met dit plan rond en nu is het dan eindelijk zover dat de puzzel binnen is.

Sleutelstad verslaggever Chris de Waard was ook aanwezig en stelde voor even op de grond te gaan puzzelen. Het leek me geen goed plan, duizend stukjes is best wel veel voor een doordeweekse donderdagmorgen 🙂

Als je hem af hebt ziet hij er zo uit.

 

Foto’s leveren is geen probleem, maar zelf poseren voor een foto is een ander dingetje, is niet echt mijn hobby.

Het is natuurlijk voor elke Leidenaar een leuk verzamelitem, maar ja er zijn er maar 1.500 gemaakt dus misschien moet je toch wel snel zijn.

Vanmorgen stond de winkel nog aardig vol, ik ben benieuwd wanneer de bovenste plank leeg is.

Misschien een leuk cadeautje voor de feestdagen, alhoewel als ik de weersvoorspellingen voor de komende dagen zie dan zou het wel eens mooi puzzelweer kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 20 augustus 2021 - 7:33

Toch wel een leuk idee voor Leidenaren.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 augustus 2021 - 8:12

Schitterend Emile. Volgens mij zijn die zo weg na een artikeltje in de krant, en natuurlijk de reclame via het www.

Reply
Nicky 20 augustus 2021 - 12:16

Wat leuk! Die zullen wel zo op zijn.

Reply
rietepietz 20 augustus 2021 - 14:57

Wat is nou 1500 puzzels! Ik wacht wel of ik hem ooit in een kringloop winkel tegen kom maar het plaatje zit leuk in elkaar zo te zien.

Reply
Y. de Graaf 26 augustus 2021 - 13:59

klopt het dat nr 7 molen de Valk is en niet molen de Put???

Reply
Emile van Aelst 26 augustus 2021 - 14:03

Klopt inderdaad

Reply

Plaats een reactie