Home Corona LIB bierfestival brengt leven in de brouwerij

LIB bierfestival brengt leven in de brouwerij

door Emile van Aelst

Een mooie omgeving, een lekker zonnetje en de heerlijkste biertjes, dat maakte het verplicht blijven zitten een stuk dragelijker. Kortom iedereen genoot van het LIB bierfestival vanmiddag bij het Pesthuis in de Buurt.

Ondanks alle coronabeperkingen wilden Marcus Biemans, café De Kruik en Rogier Rustige van het Stadsbrouwhuis toch een LIB festival organiseren. Eigenlijk zou in maart het vijfde en dus jubileumfestival geweest zijn. Dit kan je geen echt jubileumfestival noemen dus hielden ze het op het LIB 4.99 festival. Er waren vandaag twee sessies en zondag nog eentje. Alle drie waren al ruim van te voren uitverkocht, dus genieten dit weekend drie keer 450 bezoekers van heerlijke bieren.

Voor elke bezoeker stond bij de ingang een speciaal LIB bierglas klaar met twee muntjes erin.

De Buurt leent zich erg goed voor dit festival, er is genoeg ruimte om te zitten.

Verspreidt over terrein stonden meerdere brouwers.

Ook onder de luifels stonden ook een aantal brouwerijen.

Vanwege de coronamaatregelen was er geen live muziek en moest iedereen blijven zitten. Je mocht alleen naar de brouwerijen lopen om een biertje te halen.

Uiteraard stond ook JW Fukkink van brouwerij Leidsch Bier op het festival.

Volgens mij houdt hij stiekem bij wat ik de afgelopen jaren wel of niet van hem gedronken heb. La Dixième brouwt hij al een aantal jaren alleen in de zomer. Ik proefde hem vandaag voor het eerst en ben gelijk verkocht. Een lekker fris zomerbiertje gebrouwen met champagnegist en met 4% een laag alcohol promillage. Dat is natuurlijk een voordeel want dan kan je met mooi weer uren van deze biertjes op een terras genieten 🙂

Normaal bestel je in de buurt al je eten en drinken via de app en krijg je een seintje als het klaar staat. Met het festival kon dat natuurlijk niet omdat de stands niet op het betaalsysteem aangesloten zijn. Het eten en de borrelplankjes werden wel via de app besteld.

Je kon duidelijk merken dat iedereen toe was aan weer eens een ongedwongen middag in het zonnetje met lekkere biertjes.

Lekker kleurig brilletje Bart-Jan.

De bezoekers worden subtiel gewezen op wat wel en niet mag.

Gelukkig zat het weer mee en wordt het ook zondag mooi weer als de derde sessie is.

 

Voor wie het gemist heeft of geen kaarten meer kon kopen is er goed nieuws. Op 13 en 14 maart 2022 is er weer een normaal LIB festival in de Stadsgehoorzaal en dan wordt het uitgestelde vijfjarig bestaan alsnog groots gevierd.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 15 augustus 2021 - 8:20

Het heeft ook mijn voorkeur om met warm weer lekker op een terrasje te zitten met een speciaal biertje…

Reply
Nicky 15 augustus 2021 - 20:53

Ik lust geen bier. Maar ik kan me helemaal voorstellen dat het genieten geblazen is zo in het zonnetje.

Reply
די מריו 15 augustus 2021 - 21:13

Is dat dan ook handen in de lucht om een biertje te bestellen 😉

Love as always
Dimario

Reply

Plaats een reactie