Home Corona Noordzee Zomerfestival 2021 Katwijk 55+ meezingmiddag met Hugo en Bianca

Noordzee Zomerfestival 2021 Katwijk 55+ meezingmiddag met Hugo en Bianca

door Emile van Aelst

Tien dagen lang staat Katwijk op zijn kop tijdens het Noordzee Zomerfestival. Het mooiste is dit festival voor inwoners en toeristen is helemaal gratis en wordt volledig gedragen door plaatselijke sponsors.

Uiteraard staat ook, de ondertussen wereldberoemde, haringtonnenboog er weer, zoals elke zomer.

Ik heb horen vertellen, er is een aantal Katwijkers die elk jaar een paar dagen vrij nemen om te helpen bouwen.

In en rond de grote evenemententent zijn elke dag er diverse optredens en activiteiten. Muziek, schilderen, bootcamps, schatgraven, kindercircus, Rolling Stones en Golden Earring tribute avonden en ga zo maar door. Ja als je dan het programma voor je ziet staan dan is het nog een hele uitzoekerij waar je naartoe wil.

Vanmiddag was de 55+ meezingmiddag met een optreden van Hugo en Bianca. De DJ warmde het publiek vast een beetje op.

Bianca was helemaal trots op haar speciale kleedkamer en keeterinkar 🙂

Waarom ik voor Hugo en Bianca naar Katwijk rijd. Simpel we kennen elkaar al jaren van onder andere het Leids Festival van het Levenslied, de optredens in verzorgingshuis de Parelvissers en als alles doorgaat staan ze het publiek weer te vermaken tijdens de 3 oktoberoptocht bij Café de Plantage in Leiden.

Het is geweldig dat het Noordzee Zomerfestival door kon gaan dit jaar, er zijn uiteraard wel beperkingen zoals het tonen van de corona-app en iedereen moet zitten.

Het werd een gezellig meezingfeest, alhoewel eerlijk gezegd ik heb Katwijkers wel eens harder horen zingen, bijvoorbeeld bij Quick Boys.

Op veel van de nummers van Hugo en Bianca wil je spontaan polonaise gaan lopen, maar ja iedereen moest keurig blijven zitten. Gelukkig mag ik als fotograaf wel rondlopen, maar ja om achter mijn camera aan polonaise te gaan lopen is ook niet alles 🙁

De DJ zorgde voor de achtergrond muziek.

Na een half uurtje was het tijd voor een korte pauze. Hugo en Bianca waren het erover eens dat de organisatie perfect is en aan alles is gedacht, maar ja dat blijven zitten is toch een dingetje.

Het publiek kreeg bij binnenkomst al koffie of thee met cake aangeboden, in de pauze deden sponsors en organisatie er nog een schepje bovenop en was er voor iedereen advocaat met slagroom.

Terwijl het publiek nog lekker genoot van de advocaat met slagroom begon het tweede deel van het optreden.

Het blijft heerlijk die bekende ‘oude’ meezingers.

Niet dat ik liever bij moeder thuis was gebleven, maar na dat nummer vond ik het een mooi moment om terug te rijden naar Leiden.

Het Noordzee Zomerfestival gaat nog twee dagen door. Extra ingelast programmaonderdeel is zaterdagavond de huldiging van de in Katwijk geboren zwemmer Arno Kamminga. Hij won op de Olympische Spelen zilver op de 100 en 200 meter. Kijk voor het programma op de website.

Bij het filmpje hieronder kan je alsnog meezingen en in huiselijke kring gewoon polonaise lopen door de huiskamer of tuin, stiekem op de camping in de Zuid- of Noordduinen reken ik ook goed 🙂

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

די מריו 13 augustus 2021 - 7:38

Mooi opgelost, eindelijk weer een optreden met publiek.

Love As always
Dimario

Reply
Nicky 15 augustus 2021 - 21:47

Prachtig dat het weer kan, ook moet iedereen blijven zitten. Ik vind dat overigens een enorm pluspunt want ik heb er een hekel aan om de hele avond mijn drankje vast te moeten houden. Ik wil zitten! Aan een bar of aan een tafel. Zo fijn!

Reply

Plaats een reactie