Home Leiden Buurtactiviteitenteam de Zeeheldjes vieren 30 juli groot buurtfeest in nieuw tijdelijk pand

Buurtactiviteitenteam de Zeeheldjes vieren 30 juli groot buurtfeest in nieuw tijdelijk pand

door Emile van Aelst

Het zag er naar uit dat het een stille zomer zou worden in de anders altijd bruisende Zeeheldenbuurt. Sinds 2007 organiseert het Buurtactiviteitenteam talloze activiteiten voor kinderen. Normaal gebeurde dat onder andere in het gebouw van de speeltuin. Om meerdere redenen is dat niet meer mogelijk, maar het activiteitenteam vindt het niet kunnen dat de kinderen in de wijk daar de dupe van worden. In de wijk staat een oude school leeg en te wachten op sloop. Het Buurtactiviteitenteam heeft toestemming tijdelijk het gebouw te mogen gebruiken en dat gaan ze vrijdag 30 juli groots vieren.

 

Patricia Hoogkamer van de Zeeheldjes kon het niet verkroppen dat er deze zomervakantie niets voor de kinderen gedaan wordt, maar zonder gebouw is het best moeilijk organiseren want wat doe je als het regent. Ook Jo Verhoeven van het Buurtactiviteitenteam baalde dat er dit jaar voor het eerst niets gedaan werd voor de kinderen. In de coronatijd hebben ze wel een keer een draaiorgel door de wijk laten rijden en ook het paaseieren zoeken was een groot succes, maar voor de zomeractiviteiten heb je toch echt een gebouw nodig. De gemeente begreep het probleem en voorlopig mogen ze de oude school ‘De Dolfijn’ gebruiken. Samen met onder andere Shirley Piket en Jamy Nieuwenburg gaan ze nu aan de slag om de buurtkinderen een leuke zomer te bezorgen.

De Zeeheldenbuurt is een heel hechte buurt en vrijwel iedereen kent elkaar, daarom zijn ook alle namen van de kinderen in de wijk bekend. Met verjaardagen krijgen ze een kaartje en bijvoorbeeld voor dit feest worden ze allemaal persoonlijk uitgenodigd met een keurig briefje in de bus.

Ik wil andere wijkverenigingen niet achter stellen, maar het is toch geweldig hoe betrokken deze mensen zijn en er alles aan doen om de kinderen een leuke zomervakantie te geven en hopelijk daarna ook nog gezellige clubmiddagen.  Ik hou van dit soort spontane bewonersinitiatieven, vandaar dat ik het leuk vond ze te noemen op mijn vaste pagina in Leidsch Dagblad vandaag.

Ze mogen voorlopig tot eind augustus in het pand blijven, maar ze hopen dat ze tot aan de sloop mogen blijven in het pand.  Dat zou natuurlijk alleen maar verstandig zijn want dan gaan de kinderen niet uit verveling zelf vast slopen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 27 juli 2021 - 8:22

Je gunt het de kinderen zo…. tot ein augustus kunnen ze in ieder geval aan de slag.

Reply
די מריו 27 juli 2021 - 9:15

Mooi.. aan de kinderen wordt goed gedacht.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 27 juli 2021 - 18:41

Ik zou zeggen een win/winsituatie , leegstaande panden trekken vandalisme aan en nu hebben de kinderen weer een zomeronderkomen.

Reply
Nicky 27 juli 2021 - 22:09

Hé, dat is mooi, zeg! Leuk ook, die persoonlijke brieven. Krijgen die kinderen nog post ook. Hoe leuk is dat!

Reply
Hans 28 juli 2021 - 15:57

Een Buurtactiviteitenteam is belangrijk voor de buurt en voor de kinderen.
Dat is zaaien voor de toekomst. Hans

Reply

Plaats een reactie