Home Centrum Circulair paviljoen The Field een groene oase naast het Leidse station

Circulair paviljoen The Field een groene oase naast het Leidse station

door Emile van Aelst

Op de plek waar eerst de kweektuin van het Singelpark was gevestigd is nu een nieuwe groene oase. Het meest in het oog springend is circulair paviljoen The Field dat helemaal is gebouwd met hergebruikte materialen.

The Field is een onderdeel van PLNT en wordt gebruikt voor meetings en vergaderingen.Daarnaast zijn er in de groene tuin ook nog drie kleine kantoortjes waar je kan werken of kleine vergaderingen kan houden.

Ik moest er laatst even zijn en liep gelijk een rondje door de prachtige groene tuin. De overgebleven boompjes en struiken van de kweektuin van het Singelpark zijn behoorlijk gegroeid en maken er nu een echte groene oase van.

De kippen lopen er vrolijk vrij rond.

’s Nachts kunnen ze op stok in hun riante kippenhok.

Alle huisjes zijn uiteraard duurzaam. Sommige hebben groene daken of liggen vol met zonnepanelen.

Op het moment dat ik er was, waren er juist enkele expats die een rondje gingen fietsen door Leiden om te zien hoe Leiden bezig is met energietransitie. Eerst kregen ze van Yung Lie, energieambassadeur in het Houtkwartier en de Mors, een kleine uitleg over groene daken.

Ze konden ook een kijkje op het dak nemen om te kijken hoe zo’n groen dak eruit ziet.

Na de uitleg gingen ze op de fiets door Leiden en kregen volop uitleg van de energieambassadeur.

Als je in de buurt van het station bent en een paar minuten over hebt is het zeker aan te raden eens in de tuin te gaan kijken. Mogelijkheden om ruimtes te huren of meetings te organiseren zowel bij The Field als op de Langegracht zijn te vinden op de website van PLNT.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Roos 24 juli 2021 - 23:44

Leuk om aan de hand van deze foto’s eens te zien hoe het er nu uitziet in de voormalige kweektuin!

Je advies om in de tuin te gaan kijken is helaas niet op te volgen: sinds al deze kantoortjes er zitten mag je hier niet meer zomaar wandelen. Ik heb er verschillende bordjes gezien met ‘verboden voor onbevoegden’ of een tekst van soortgelijke strekking. Je mag er dus alleen nog maar in als je daar gaat vergaderen o.i.d. Helaas….

Reply
Emile van Aelst 25 juli 2021 - 0:57

Volgens mij mag je er gewoon doorheen wandelen hoor, maar ik kan het fout hebben.

Reply
Sjoerd 25 juli 2021 - 8:14

Een groene oase midden in de stad moet je zeker behouden.

Reply
Hans 25 juli 2021 - 13:34

Het Circulair paviljoen The Field een groene oase is zeker waar.
Een plek om te onthaasten. Hans

Reply
rietepietz 25 juli 2021 - 14:58

Waarschijnlijk ligt dat dus aan de andere kant van het station want het is me niet opgevallen toen ik de laatste keer in Leiden was.

Reply
Nicky 26 juli 2021 - 14:31

Wat leuk! Ik zal het onthouden voor mijn collega’s met Leidse klanten.

Reply

Plaats een reactie