Home Leiden Dameskoor Er Welt Een Traan op podium de Waterlelie in De Leidse Hout

Dameskoor Er Welt Een Traan op podium de Waterlelie in De Leidse Hout

door Emile van Aelst

Het was vandaag veel te mooi weer om je druk te maken over het schrijven van een blog. Je kon beter genieten van de zon, een drankje en twee leuke optredens. Eerst dameskoor Er Welt Een Traan en daarna lekkere ouderwetse rockabilly van Shoot from the hip. Je kan natuurlijk bloggen en genieten ook combineren dus vandaag een blog en filmpje over Er Welt Een Traan en morgen over Shoot from the hip.

Vanaf begin juli zijn er weer de zondagse concerten op podium de Waterlelie in De Leidse Hout. Als er geen nieuwe beperkingen komen dan zijn er tot eind september elke zondagmiddag optredens.  Het volledige programma staat op de site van Vrienden van de Leidse Hout. Vandaag was er een dubbelconcert dat begon met het Leidse dameskoor Er Welt Een Traan.

Ze zingen lekkere bekende meezingers.

Solo voor Ineke bij het lied ‘Daar bij die molen’.

En voor wie de tekst toch niet kent, is er natuurlijk het meezingbord.

Eigenlijk kan je geen pijl trekken op het publiek van Er Welt Een Traan. Vanmiddag was het voornamelijk ouder publiek, maar ik heb ze ook regelmatig voor een veel jonger publiek op zien treden, waarbij ze een heel plein op stelten zetten.

Oud of jong het maakt niet uit, het park zat afgeladen vol en alle beschikbare stoelen waren bezet.

De dames hebben er natuurlijk zelf ook de grootste lol in, dat kan je wel zien aan Ineke en Hilde.

In en in triest natuurlijk sommige nummers van de Zangeres zonder Naam.

Prachtig weer, dan kan je maar met een nummer eindigen en dat is aan de Costa del Sol. Dat kan natuurlijk alleen maar gezongen worden door Petra die regelmatig op Ibiza en aan de Costa del Sol te vinden is 🙂

Lekker even ongegeneerd meezingen met al die herkenbare Nederlandse smartlap en levenslied klassiekers. In het filmpje wat flitsen van het optreden. Meezingen mag, …..zolang je de ramen maar dicht houdt.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 19 juli 2021 - 7:43

Haha, mag ik dan vandaag overslaan…

Reply
Maarten Kersten 19 juli 2021 - 13:30

Leuk, die start van een mooie serie concerten daar ! Bij mij welde een traan van ontroering bij het weer eens zien van dat leuke koor van Hilde en haar vriendinnen en het in groten getale toegestroomde publiek…

Reply
די מריו 19 juli 2021 - 21:06

Je zult wel schor zijn na zo’n weekend.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 19 juli 2021 - 21:35

De naam is goed kozen, bij mij springen ook de tranen in m’n ogen bij het repertoire!

Reply
Nicky 20 juli 2021 - 22:17

Het nuttige met het aangename verenigen. Doe je goed, LG.

Reply

Plaats een reactie