Home Leiden Wethouder Fleur Spijker opende Het Koffiehoekje op het Omegaplein in de Lammenschansdriehoek

Wethouder Fleur Spijker opende Het Koffiehoekje op het Omegaplein in de Lammenschansdriehoek

door Emile van Aelst

Natuurlijk heeft corona vrijwel alleen maar nadelen opgeleverd, maar het heeft ook positieve en nieuwe ontwikkelingen gebracht. Een daarvan is Het Koffiehoekje van Romy Duivenvoorden dat vandaag geopend werd.

De in aanbouw zijnde woonwijk de Lammenschansdriehoek begint steeds meer een echte wijk te worden. Als  je er even niet geweest bent, dan zie je direct weer allemaal veranderingen. Een van die veranderingen is dat je er vanaf vandaag ook gezellig koffie kan drinken.

Na bijna een jaar voorbereiding werd de droom van Romy Duivenvoorden werkelijkheid en kon ze vandaag koffie schenken in haar eigen koffiebar.

Wethouder Fleur Spijker verrichtte de opening en sprak haar waardering uit dat een jonge onderneemster het in deze moeilijke tijd aandurft een eigen zaak te beginnen.

De plek is geweldig gekozen, aan de ene kant het Omegaplein met het MBO Rijnland en aan de andere kant de nieuwe woonwijk.

Tja waar laat je nou die schaar waar de wethouder zo de strik mee moet doorknippen.

Fleur Spijker knipte het lint door en daarmee was Het Koffiehoekje officieel geopend.

Elke opening heeft zijn eigen verhaal. Het verhaal van Romy was wel erg apart en liet zien hoe je tegenslag kan omdraaien in iets positiefs.

Romy was in maart 2019 net begonnen als floormanager in Naturalis, door corona ging het museum dicht en stond Romy die nog in haar proeftijd zat op straat.  Tja wat ga je dan doen vroeg ze zich af. Op een nacht werd ze wakker en wist opeens wat ze wilde, ik ga een eigen koffiebar beginnen. Ze liet er geen gras over groeien en begon een dag later met het schrijven van een businessplan. Enkele maanden geleden vond ze deze locatie en nu vandaag staat ze voor haar eigen zaak. Uiteraard bedankte Romy diverse mensen die haar geholpen hebben, maar de grootste steun kreeg ze van haar moeder die haar vanaf dag een gesteund heeft. Logisch dat Romy even geëmotioneerd werd na alle maanden van spanning en voorbereiding.

 

Behalve dat je gezellig kan zitten in het Koffiehoekje, is er ook koffie to go om lekker op het Omegaplein op te drinken op een van de vele zitelementen. Ga gewoon eens gezellig langs, Romy heeft vast wel een kopje koffie voor je.

Het Koffiehoekje is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Nicky 18 juli 2021 - 0:03

Wat leuk! Het ziet er prachtig uit! Zoals je weet werk ik met/voor startende ondernemers dus ik vind dit mooi. En koffie is altijd een goed idee. Succes, Romy!

Reply
Sjoerd 18 juli 2021 - 7:38

Koffie is voor mij bruin en rood en geel, daar straalt warmte vanaf, met de melodie van Nescafe erachter https://www.youtube.com/watch?v=a9Xkj4ssIM8. Dan is dit maar kaal en grijs. Maar wie weet valt de werkende jeugd van tegenwoordig hier wel op. als je mijn reclameauto gisteren hebt gezien weet je precies wat ik bedoel.

Reply
Hans 18 juli 2021 - 15:13

Wethouder Fleur Spijker, heeft haar voornaam mee.
Hoop voor Het Koffiehoekje, dat ik ook succes wens in deze onzekere tijden. Hans

Reply
rietepietz 18 juli 2021 - 18:46

Een logje bij jou van de opening zal haar zeker helpen om naamsbekendheid op te bouwen, nu is ze zelf aan zet.

Reply
די מריו 18 juli 2021 - 21:28

Ik heb net koffie op, maar wat gun je zo’n onderneemster toch een goed lopende zaak. Succes.

Love as Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie