Home Cultuur Musicalgezelschap Otis hield flashmob met musicalacteur Mischa Kiek

Musicalgezelschap Otis hield flashmob met musicalacteur Mischa Kiek

door Emile van Aelst

Als seizoenafsluiting hield Musicagezelschap Otis gisteravond haar afscheidsborrel.  De leden was gevraagd te verzamelen op de Catharinabrug en ieder had een kleuradvies gekregen voor hun kleding. Wat de leden niet wisten was dat het bestuur stiekem een flashmob had voorbereid waar ook de leden in betrokken werden.

Bij de Leidse Rederij stapten Otis zangcoach Merel van Geest, vaste Otis pianiste Julia Buizer en speciale gast musicalster Mischa Kiek in op een van de sloepen. Wat nog niemand wist was dat zij bij de Cataharinabrug een kort optreden gingen geven. Voor de deur van de rederij werd nog een korte soundcheck gedaan.

Als Anneleen muziek hoort moet ze zingen, ook nu wilde ze even meezingen bij de soundcheck.

Wat is er heerlijker dan lekker door de Leidse grachten te varen terwijl Julia Buizer piano speelt.

Wel even bukken bij de bruggen, maar ook onder de brug rustig doorspelen 🙂

Onderweg zaten we gezellig te kletsen over van alles en nog wat zoals bijvoorbeeld musicals en Leiden.

Mischa vertelde dat hij Leidse roots heeft. Zijn overgrootvader was fotograaf Israël Kiek die eind 1800 portretfotgraaf in Leiden was en duizenden studenten op de foto heeft gezet. De studenten zeiden altijd we gaan even een kiekje maken. Zo is het woord kiekje voor foto geboren.

In park langs de Morssingel staat tegenover zijn voormalige fotostudio een camera op statief ter nagedachtenis aan deze onsterfelijke fotograaf.

Al pratend waren we in de Oude Rijn aangekomen waar we moesten wachten op ene telefoontje om door te varen naar de Catharinabrug.

Na het telefoontje voeren we door en begon Mischa het nummer ‘Proud of your boy’ uit de musical Aladdin te zingen. De leden Otis die nietsvermoedend op de brug stonden te wachten wisten niet wat hen overkwam toen Micha al zingend aan kwam varen.

Alle leden hadden een persoonlijke kleuropdracht gekregen, zodoende vormden het hele koor de kleuren van de regenboogvlag om een subtiel statement te maken.

Mischa zong ook het lied ‘Stars’ uit Les Miserables. ( te zien en te horen in het filmpje onderaan)

Als musical gezelschap kan je natuurlijk niet alleen maar toekijken, vandaar dat gevraagd werd mee te zingen met Mischa en Merel bij het nummer  ‘Als wij niets doen’ uit Soldaat van Oranje.

Tot slot zong Merel samen met Otis het nummer Avond van Boudewijn de Groot.

Het was een mooi slot van deze korte onverwachte flashmob. De leden van Otis werd verteld dat ze gingen borrelen bij Koetshuis en wij voeren weg terwijl Merel en Mischa door zongen.

Voor de terrasbezoekers langs de Nieuwe Rijn een onverwachte muzikale verrassing toen we zingend langskwamen.

Het vaartochtje eindigde bij de trouwsteiger voor de Koornbeursbrug.

Net voor het zachtjes begon te regen was alles weer opgeruimd en ingepakt.

Leuk zo’n flasmob als seizoenafsluiter van Musicalgezelschap Otis. Hieronder een fotoslideshow/filmpje met meer sfeerbeelden, daaronder een filmpje van het optreden van Mischa Kiek.

In het filmpje het optreden van Mischa Kiek tijdens de flashmob. Helaas maakte zo nu en dan de aggregaat aan boord wat veel herrie als ik met camera in de buurt kwam, maar dat was maar een paar korte stukjes.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 14 juli 2021 - 9:43

Schitterend, en jij zat gewoon in de loge.

Reply
די מריו 14 juli 2021 - 10:20

Prachtig…. ik heb genoten van het verhaal en het filmpje. Kun je nagaan als je erbij was geweest.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 14 juli 2021 - 12:36

Zoiets en nou nooit toevallig als ik in Leiden rondhang.

Reply
Nicky 14 juli 2021 - 21:00

Hartstikke leuk! Fijn dat het lang genoeg droog bleef ook.

Reply

Plaats een reactie