Home Leiden Toekomstige bewoners woonzorgproject Stichting Puzzelstuk maakten kennis met elkaar

Toekomstige bewoners woonzorgproject Stichting Puzzelstuk maakten kennis met elkaar

door Emile van Aelst

Zowel voor de ouders als voor de toekomstige bewoners van het woonzorgproject Stichting Puzzelstuk was het zondag een spannende middag. Eerdaags gaat begonnen worden met de bouw en hopelijk eind volgend jaar moet de woning klaar zijn. Zondagmiddag maakten de toekomstige bewoners voor het eerst kennis met elkaar en zagen wie er komen wonen.

Half juni was ik even op de toekomstige bouwlocatie en hoorde wat de stichting precies inhoudt. De woning wordt gebouwd voor bewoners met autisme en een verstandelijke- of andere beperkingen. Ik was er onder andere omdat Carla Meskers een troostbloemetje kwam aanbieden, omdat dit jaar de Ladiesrun en daardoor ook het beoogde sponsorgeld vanwege corona weer niet doorgaat. Volgend jaar is de opbrengst alsnog voor de Stichting Puzzelstuk.

Bewoners en hun ouders waren uitgenodigd om kort samen te komen voor een eerste kennismaking.

Initiatiefneemster Esther Karsch dacht laat ik voor de gezelligheid een cake bakken dan hebben we iets te eten. Er waren meer ouders op het idee gekomen iets te eten mee te nemen en daarom lag de tafel al snel vol met lekkers 🙂

Voor alle bewoners en hun ouders waren er buttons met de naam zodat je wist wie je voor je had.

Al snel ontstonden er gezellige gesprekken tussen ouders en bewoners. Esther Karsch was blij dat na zoveel jaren van plannen maken, de groep nu echt bij elkaar was.

 

Alle bewoners kregen een blad met foto’s van alle bewoners, de bedoeling was om de juiste namen bij de foto’s te zoeken.

Het bleek dat veel bewoners elkaar kenden van school, zwemles of een andere bezigheid, dus over het algemeen viel het invullen wel mee.

Ook Joris genoot zichtbaar. Hij verstaat alles, maar kan zelf helaas niet praten.

Via zijn spraakcomputer kon hij me toch vertellen dat hij een heerlijke vakantie heeft gehad en waar hij is geweest.

Na een klein uurtje werd het tijd voor de groepsfoto’s, omdat voor sommige bewoners de prikkels wel erg veel werden.

Na de groepsfoto’s werd er nog even gezellig doorgekletst.

Ik probeer, zeker bij dit soort initiatieven, zoveel mogelijk overal bij te zijn, maar ja dat lukt niet altijd. Gelukkig hoef ik mij geen zorgen te maken dat er een gebrek aan foto’s komt, er liep een heel goede vervanger rond.

Nog ongeveer anderhalf jaar en dan hebben deze kanjers hun eigen aangepaste huis.

Het huis is geregeld, maar de inrichting en extra voorzieningen moet de stichting zelf opbrengen, daarom is alle hulp welkom.

 

160828484_1080615742404740_8279030970236461232_n

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Puzzelstuk.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 13 juli 2021 - 6:55

Daar komt vast nog wel een vervolglogje op.. Voor als ze er in trekken. Mooi voor ze dat ze een nieuw goed onderkomen krijgen.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 13 juli 2021 - 8:41

Eigenlijk jammer dat ze bij dit soort projecten iedere keer om geld moeten leuren terwijl het wel hard nodig is om die kinderen een toekomst te geven.

Reply
Linda 13 juli 2021 - 9:17

Vind ik ook Sjoerd, dat zou er toch moeten zijn, vooral veiligheidsaspecten in de bouw wat de aankleding enz betreft….vanaf 18 hebben ze een uitkering. Ik weet niet wat de leeftijd van deze jongeren is. Wel prachtig om ze een eigen plek te geven.

Reply
rietepietz 13 juli 2021 - 19:54

Ze worden vast ook verder bij de bouw betrokken , dat lijkt me belangrijk voor de toekomstige bewoners. Mooi project.

Reply
Nicky 13 juli 2021 - 21:55

Zo te zien gaat het heel gezellig worden met z’n allen straks. Fijn dat ze hun eigen plekje krijgen.

Reply

Plaats een reactie