Home Cultuur Zomerse hotspot de BUURT 2021 officieel geopend

Zomerse hotspot de BUURT 2021 officieel geopend

door Emile van Aelst

Na een paar weken proefdraaien en wachten op alle vergunningen is vrijdagmiddag de BUURT 2021 officieel geopend. Een  uur voor de opening brak de zon door en liep het terras direct vol.

Na het succes van de BUURT 2016 tegenover het station, waar nu gebouw de Lorentz staat, en vorig jaar De Buurt 1.5 de aangepaste versie in verband met corona is er nu de BUURT 2021.

Als je het bruggetje overloopt kom je in de grote binnentuin van het voormalig Pesthuis. Een prachtige locatie voor deze zomerse Leidse hotspot.

Het ziet er weer perfect uit met picknicktafels, veel loungebanken en grote zit/ligkussens. De eerste editie in 2016 was vrijwel volledig opgebouwd met zeecontainers, als eerbetoon aan dat jaar zijn er weer een paar zeecontainers terug waaronder eentje als middelpunt van de tuin.

Vorig jaar waren er nog verschillende cateraars, nu is er bewust gekozen om alle food in een hand te laten. Het Leidse restaurant Bar Lokaal verzorgt nu alle food.

We hebben natuurlijk het afgelopen jaar wat coronakilo’s opgelopen, die zijn er af te sporten op de jeu de boulebaan of in de zalen van het Pesthuis.   Het spel Cornhole zal bijna zeker ook een succes worden om in groepjes met vrienden en bekenden te spelen.

Goed tegen de coronakilo’s want er komt een hoop loopwerk aan te pas 🙂

Het wordt natuurlijk een geweldige zomer, maar stel dat het nu een iets minder weer is dan kan je altijd ook nog binnen zitten.

In het Culthuis komen weer diverse voorstellingen.

De winkel is ook weer ingericht met leuke (Leidse) hebbedingetjes.

Wie alles liever relaxed van een afstandje wil bekijken, gaat gewoon ergens onder een van de galerijen zitten.

Organisator Bas Schreuder en zijn team heette iedereen welkom en hoopt dat er weer genoten gaat worden van deze zomerse hotspot. Er is plek voor alles, relaxen, sporten, optredens kijken, elke dag DJ’s, tentoonstellingen, lekker eten en drinken en noem maar op.

Hierna werd de BUURT swingend geopend met een dansact door Danny  Molenaar en Iris van der Sar van Levend Lijf.

Voor de mensen van drankengroothandel Boonekamp was dit, na bijna een jaar stilzitten, een van de eerste grote evenementen waar ze aan meewerken. Komende week gaan ze ook voor het eerst weer een festival bevoorraden en nu maar hopen dat de andere festivals ook vergunningen krijgen .De BUURT is open, dus de zomer kan beginnen. Als je in de buurt ben kom dan even buurten. De BUURT is elke donderdag t/m zondag vanaf 11.00 uur geopend.

En wie eenmaal geweest is, komt zeker terug. In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden van de BUURT 2021. (muziek onder het filmpje is van DJ Nicky Louwers)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 3 juli 2021 - 23:42

Lekker ontspannen sfeertje daar zo te zien. Dat komt tenminste wel zo over.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 4 juli 2021 - 9:07

Dat wordt dan toch nog een gezellige zomer…

Reply
rietepietz 4 juli 2021 - 18:09

Volgens mij hebben we de zomer al gehad 2 weken geleden, wel drie dagen lang. ;-( Wat een prachtig en groot gebouw.

Reply
Nicky 6 juli 2021 - 14:24

Het ziet er super uit. Leuk plekje, lijkt me.

Reply

Plaats een reactie