Home Cultuur Culturele wandelingen door vier Leidse wijken

Culturele wandelingen door vier Leidse wijken

door Emile van Aelst

Vaak lopen we door onze eigen wijk zonder op te letten of te weten wat er allemaal op cultureel of wetenswaardig gebied te zien is. De Leidse Cultuurcoaches brengen daar verandering in met culturele wandelingen door vier Leidse wijken. Zeker nu we door corona het wandelen weer ontdekt hebben is het leuk om je eigen wijk, of andere wijken, eens met andere ogen te bekijken.

Leiden heeft een aantal cultuurcoaches, hun taak is om kinderen, thuiswonende ouderen en mensen in de zorg kennis te laten maken met tal van culturele aspecten zoals: muziek, nieuwe media, literatuur, cultureel erfgoed, beeldende kunst, dans en theater.  Ze werken in vier Leidse wijken, Noord, Slaaghwijk, de Mors en ZuidWest. Gisteren presenteerde teamleider Sophie Graven bij buurthuis Morschwijk de culturele wandeling.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan wethouder Yvonne van Delft. Voor de uitreiking maakte ze kennis met een paar wandelgidsen van de Morschwijk. Deze gidsen wandelen regelmatig met buurtbewoners door de wijk en omgeving.Sophie vertelde dat in alle vier de wijken een wandeling is uitgezet. Vandaar dat er een zoomverbinding was met de andere drie wijken waar de wandeling tegelijkertijd gepresenteerd werd.

 

In een regen van confetti nam Yvonne de vier boekjes in ontvangst.

De wethouder woont zelf in de wijk en is vast van plan de route ook te gaan lopen.

Ook gaf ze de tip mee om eens de weg over te steken en te kijken bij de tijdelijke kunstwerken op begraafplaats Rhijnhof. De kunstwerken staan er als onderdeel van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden.

De wethouder had vervolgafspraken, maar de wandelgidsen stonden klaar om gelijk te gaan wandelen.

Voor het geval de wethouder komend weekend gaat wandelen, kreeg ze een tasje mee met een flesje water en een banaantje voor onderweg.

Vanaf nu zijn de boekjes gratis verkrijgbaar in huizen van de buurt Morschwijck, Vogelvlucht, Op Eigen Wieken, De kooi en BplusC bibliotheek Het Gebouw en Merenwijk en Buurt Ontmoetingsplek Willem Klooslaan Zuidwest. Tevens zijn de routes in printversie te downloaden via de website www.cultuurcoachleiden.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 3 juli 2021 - 7:38

In de eigen buurt is nog zoveel te ontdekken.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 3 juli 2021 - 8:24

Mooi initiatief, buurtgidsen en een wandeling. Hier zijn ook genoeg buurtschappen waar echt iets te ontdekken valt.

Reply
rietepietz 3 juli 2021 - 16:48

En in Leiden is sowieso geen gebrek aan cultuur, maa nu is dat dus ook makkelijker te vinden.

Reply
Nicky 5 juli 2021 - 11:52

Hartstikke leuk! Ik heb even bij de downloads gekeken, maar dat ziet er leuk uit! Complimenten!

Reply

Plaats een reactie