Home Overig Weekje La Carihuela vloog voorbij, maar was erg leerzaam

Weekje La Carihuela vloog voorbij, maar was erg leerzaam

door Emile van Aelst

Negen dagen La Carihuela vlogen voorbij, maar wel hoop opgestoken en geleerd. Het leek wel of op de terugvlucht er meer bagage in mijn hoofd dan in mijn rolkoffertje zat 🙂

Ik heb al een paar verslagen hier en op facebook gezet, dus ga dit nu niet nog eens overdoen. Onderaan wel een fotoslideshow met een aantal foto’s en een sfeerfilmpje van het bierpul schuiven, ja daar hoef je niet voor naar Oostenrijk dat kan gewoon in de Heineken Corner. Het was natuurlijk lachen dat uitgerekend op de dag dat de Nieuwe Haring werd verkocht ik in La Carihuela met zanger/drummer Gösta van der Burg een harinkje ging happen en daar natuurlijk wat foto’s en verslag van gemaakt.Lezers die mij kennen zullen het niet geloven, maar mijn camera is het appartement niet uit geweest en heb er slechts twee foto’s mee gemaakt. Heerlijk een weekje zonder camera om mijn nek, nou maakt mijn telefoon natuurlijk een hoop goed, want ik kan het natuurlijk niet laten om foto’s te maken en verslag te doen. En er was natuurlijk veel om verslag van te doen zoals twee wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Ik ging de wedstrijden uiteraard in de Heineken Corner kijken.

Rien en Patty zijn en blijven een geweldige gastheer en gastvouw.

Vaste gast en bijspring hulp Sylvia is natuurlijk ook een schat.

Bij de wedstrijd Nederland-Oostenrijk heb ik enorm gelachen met een club Hagenezen van sportvereniging Quick Steps, meer daarover in het verslag over die geweldige avond.

Bijna elke avond werd afgesloten met een afzakkertje bij Adrie de Noo en Fatima in Het Kleine Regthuys.

Natuurlijk ook veel gegeten bij Het Kleine Regthuys met de megaporties van Adrie. Verder heerlijk gegeten bij Melanie Beense en Casper Groosman in Brasserie Beense. Dankzij Judith hebben we ook ‘T Kippenhuis ontdekt. Kortom het was een weekje van niet alleen veel drinken, maar vooral ook heerlijk eten. Verder weinig gedaan veel geluierd in en rond het zwembad.

Zo’n zwembad nodigt toch uit om je niet druk te maken en lekker te luieren en een beetje drijven in het water.

Zaterdags was het bewolkt en zijn we even sportief bezig geweest met de bus naar Torremolinos en over de boulevard teruggelopen naar La Carihuela. Voor een niet loper een flinke tippel en goed voor ruim 15.000 stappen op de stappenteller die dag 🙂 Roos, mijn kleindochter, belde nog op of ik goed op wilde letten of ik Sinterklaas ergens zag en hem dan de groeten en een kusje van Roos moest geven. Ik ben hem niet tegengekomen, wel drie muziekpieten.

Ook de avond was een sportieve aangelegenheid met bierpulschuiven in de Heineken Corner.

Eigenlijk wel een heel internationaal avondje, in Spanje het voornamelijk Oostenrijks/Duitse spelletje bierpul schuiven spelen met daarbij Neerlands trots de nieuwe haring.

Laat die Kok maar schuiven, ging er gewoon met de tweede prijs vandoor.

Maandagavond speelde het Nederlands Elftal weer en stond de Heineken Corner vol met Leidenaren en kwam ik, zij het incognito, Sinterklaas en de Hoofdpiet tegen.

Sylvia en Judith hebben net zo’n kijk op voetbal als ik en dat maakt een wedstrijd nog leuker 🙂

Terugkijkend hebben we echt niet veel gedaan, maar heb ik wel met meerdere mensen heel interessante gesprekken gevoerd over het leven in La Carihuela.

En dan bedoel ik niet over de boete van 500 euro als je de hondenpoep niet opruimt, alhoewel ze dat hier ook zouden mogen doen.

De gesprekken gingen ook niet over de mooie doorkijkjes en de foto van het oude La Carihuela in 1960.

De gesprekken gingen over op welke manier het interessant wordt om langere tijd te blijven. Sterker nog ik zag zelfs een Nederlands maandblad voor La Carihuela. Het idee op zich is leuk, maar zou nog wel wat verbetering kunnen gebruiken en Sylvia vond dat wel iets voor mij 🙂 Nou ja hoe dan ook een hoop dingen meegekregen om eens over na te gaan denken in de toekomst.

De laatste avond nog even bezoek gehad van Kirsten uit Leiden die momenteel, tussen twee banen in, twee maanden kris kras door Spanje reist.

Terwijl de straten schoongemaakt werden liep ik voor de laatste keer het appartement in en baalde dat het alweer voorbij was.

Leuk trouwens, zowel om Spanje in te komen als terug te gaan heb je allerlei papieren en testen nodig, maar naar de aankomst- en vanaf de vertrekhal word je met zijn allen in een bus gepropt 🙂

In de fotoslideshow hieronder nog een aantal sfeerfoto’s en een kort filmpje van het bierspulschuiven.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 25 juni 2021 - 6:54

Ik zie toch een mooi shirt in je verslag. Om bij weg te dromen. Mooi dat je zo genoten hebt.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 juni 2021 - 8:40

We hebben vroeger het idee gehad om naar Frankrijk te verhuizen en daar te gaan werken en wonen. We hadden een prachtig pand op het oog. Maar op het laatste moment is het afgeblazen.

Reply
rietepietz 25 juni 2021 - 10:51

Wat leuk is gaat snel hé! Het zal wel weer even wennen zijn in Leiden.

Reply
nessy 25 juni 2021 - 12:44

Fijn dat je zo genoten hebt, gelukkig kan ik hier wel reageren want ik zit weer eens in facebook jail. Maar kon je belevenissen wel zien. Zie je snel Emile 😉

Reply
Elisabeth van der Ark 25 juni 2021 - 15:14

Fijn dat je zo lekker hebt genoten. Nog maar weer eens teruggaan dan in het najaar. Het is daar echt schitterend inderdaad.

Reply
Hans 25 juni 2021 - 22:01

Negen dagen La Carihuela moet verfrissend hebben gewerkt, allemaal oranje geluk.
En een held voor Di Mario. Hans

Reply
Nicky 27 juni 2021 - 22:48

Fijn dat het zo leuk was! Je hebt er lang genoeg op moeten wachten.
Overwinteren in Spanje is natuurlijk nooit verkeerd. Dus wie weet…

Reply

Plaats een reactie