Home Overig Geen haringparty’s in Leiden, nou dan gaan we toch gewoon naar La Carihuela

Geen haringparty’s in Leiden, nou dan gaan we toch gewoon naar La Carihuela

door Emile van Aelst

Zonde hoor geen haringparty’s dit jaar, nieuwe haring is en blijft behalve lekker ook iets feestelijks. Om dan toch maar een feestje te hebben met de nieuwe haring ben ik maar even naar La Carihuela gegaan waar Vlaardinger John Hofman en zijn Katwijkse vrouw Els al jaren elke vrijdag en zaterdag met zijn haringkar voor de Eurobar staat. Vandaag was er de eerste nieuwe haring en stond hij er uiteraard ook.

Na allerlei ingewikkelde toestanden voor de reis begon zoals een antigeentest, gezondheidsverklaring invullen en de hele vlucht een mondkapje op, stapten we om 19.00 uur vanuit het vliegtuig de bus in die ons ‘veilig’ naar de aankomsthal bracht. Gelukkig heb ik mijn twee prikken binnen 🙂

Onze favoriete restaurants Casa Beense en Het kleine Regthuys zijn (nu nog) op dinsdag gesloten, dus snel even ergens anders in een van de vele restaurants gegeten. Daarna snel door naar onze stamkroeg De Heineken Corner en echt het voelde als thuiskomen toen we binnenkwamen. Hee hoi daar heb je Wim en Emile gaan we straks gelijk weer dobbelen.En ja hoor een half uurtje zaten we lekker te dobbelen.

Vanmorgen kwamen Hennie en Gosta, waar we het appartement van huren, langs om gedag te zeggen en kijken of alles in orde was. Nou ja dat is het bij hun altijd, dus eigenlijk kwamen ze voor de gezelligheid. Eerst lekker een soort tompoucen gegeten bij La Tahona en toen op naar de Hollandse Nieuwe van John Hofman.

John maakt uiteraard zijn haring zelf schoon en omdat het deze dagen druk wordt is zelfs zijn zus Francis overgekomen uit Nederland om te helpen schoonmaken.

De haring smaakte Wim en Gosta best, het is alsof we op de Leidse markt een harinkje happen zeiden ze allebei.

Leuk om weer in La Carihuela te zijn en even bijgekletst te hebben met Hennie en Gosta. Eigenlijk weet elke Leidenaar die naar La Carihuela gaat het wel, maar Hennie en Gosta verhuren mooie appartementen, kijk maar even op hun facebooksite:-)

Zo nu kappen met bloggen en snel naar Het Kleine Regthuys om te eten bij Adrie de Noo en Fatima, want op een lege maag kan je niet dobbelen in de Heineken Corner 🙂

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Suskeblogt 16 juni 2021 - 20:25

Altijd lekker zo’n haring.

Reply
Sjoerd 16 juni 2021 - 20:41

Vier jij maar lekker vakantie, bloggen kan altijd nog…

Reply
Pauline 16 juni 2021 - 21:25

Lekker zeg. Ik eet ook altijd graag bij La Tahona.

Reply
Hans 16 juni 2021 - 21:58

Een haring is lekker, maar vakantie is nog veel smakelijker.
Het weer zit mee en je oude stekjes bestaan ook nog. Hans

Reply
די מריו 16 juni 2021 - 22:19

als haring niet wordt schoongemaakt waar je bij bent, dan moet je maken dat je weg komt. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Geniet van je vakantie jongen.

Love as always
dimario

Reply
rietepietz 17 juni 2021 - 15:07

Ieder diertje z’n pleziertje, ik houd niet van haring en zou er dus zéker niet voor naar Spanje reizen.

Reply
Nicky 18 juni 2021 - 21:41

Grinnik. Ga je naar Spanje om haring te eten… Veel plezier LG! Ik gun het je van harte maar ben blij dat ik niet mee hoef.

Reply

Plaats een reactie