Home Corona Extra puzzel voor Stichting Puzzelstuk vanwege niet doorgaan Leiden Ladiesrun Leiden 2021

Extra puzzel voor Stichting Puzzelstuk vanwege niet doorgaan Leiden Ladiesrun Leiden 2021

door Emile van Aelst

Het zit de Stichting Puzzelstuk niet echt mee.  De stichting is bezig met het realiseren van een levensloopbestendig woonzorgcomplex voor zestien autisten met een laag IQ of andere beperking. Net in de twee jaar dat ze hoopten via donaties, evenementen en sponsors de extra kosten voor het te bouwen complex op te halen vielen veel mogelijkheden door corona weg. Het gebouw wordt neergezet door Woningbouwvereniging de Sleutels, maar voor de extra kosten zoals aangepaste deuren waar bijvoorbeeld rolstoelen doorheen kunnen, veiligheidsvoorzieningen en dergelijken is nog eenmalig veel geld nodig. Zodra het pand staat en ingericht is kunnen ouders en bewoners zelf de kosten opbrengen.

Een van de evenementen die een donatie had toegezegd was de Leiden Ladiesrun. De volledige opbrengst van de tiende editie in 2020 zou ten goede komen aan de Stichting Puzzelstuk. Helaas ging het in 2020 niet door en ook in 2021 is het onmogelijk deze sponsorloop te organiseren.

Leiden Ladiesrun organisator Carla Meskers ging deze week kijken op de Mary Zeldenrustweg  18-18a, de locatie waar begin 2022 begonnen wordt met de bouw van het woonzorgcomplex.

Carla Meskers voelde zich enorm bezwaard om Esther Karsch, voorzitter Stichting Puzzelstuk, het slechte nieuws te moeten brengen dat de Leiden Ladiesrun weer niet door kan gaan. Als troost nam ze een bloemetje mee.

Ze beloofde Esther Karsch dat de beloofde donatie blijft staan tot 2022 en ze gaat proberen met de sponsorloop meer geld op te halen dan ooit.

Leuk detail is dat de Leiden Ladiesrun door de Stevenshof loopt en het nieuwe parcours is aangepast zodat de loopsters de komende jaren langs het woonzorgcomplex lopen.

Esther Karsch was enorm blij met de bloemen en de toezegging dat in 2022 de opbrengst naar de Stichting Puzzelstuk gaat.

We keken nog even rond en Esther legde uit hoe alles er ongeveer uit gaat zien. Maar uhhhhh Emile mag ik even heel  brutaal zijn en wat vragen en een oproep doen. Ik ken Esther al heel wat jaren en weet hoe bevlogen ze is, dus logisch dat ze dat mag. Eigenlijk hebben we nu voor de bouw begint zoveel mogelijk geld nodig voor de extra voorzieningen. Door de corona liggen alle sponsoractiviteiten eigenlijk stil en kunnen onze bewoners en familieleden ook geen zelfgemaakte spulletjes verkopen op bijvoorbeeld braderieën of bij evenementen. Het zou zo fijn als particulieren willen doneren of bedrijven steun toezeggen om voorzieningen te leveren. Ik zou zo blij zijn als we alles voor eind 2021 rond hebben.

Op de site van de Stichting Puzzelstuk staat hoe er gedoneerd kan worden en wat onder andere de komende bewoners gemaakt hebben en verkopen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 13 juni 2021 - 8:30

Natuurlijk mag ze dat vragen. Helaas is ze niet de enige in dit land die op deze wijze in de moeilijkheden zijn gekomen. Ik hoop dat we dat virus na de zomer kwijt zijn…

Reply
די מריו 13 juni 2021 - 12:41

Hopelijk houden ze het nog even vol en mag binnenkort snel veel weer en komt het geld weer binnen.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 13 juni 2021 - 14:05

Vrijwel alles dat sponsor geld op kan brengen ligt stil, ik hoop dat er alsnog een inhaalslag gemaakt kan worden maar dat het lastig is is wel duidelijk.

Reply
Nicky 15 juni 2021 - 21:01

Da’s wel heel erg zonde. Ik hoop dat ze een hele smak geld ophalen in 2022!

Reply

Plaats een reactie