Home Leiden Nationale Balkon Beweegdag met voormalig proftennisser Tom Okker

Nationale Balkon Beweegdag met voormalig proftennisser Tom Okker

door Emile van Aelst

Tijdens de tweede Nationale Balkon Beweegdag kwam voormalig proftennisser Tom Okker langs in Leiderdorp om een balletje te slaan met de ouderen. Eerst liet een sportinstructrice de ouderen lekker een half uurtje bewegen.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde samen met VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs op 4 juni de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen door heel Nederland. In Leiderdorp werd de beweegdag georganiseerd door Clubhuis de Derde Helft, waar vanaf nu ouderen weer elke week terecht kunnen zowel bij Alecto als RCL.

Om het feestje compleet te maken stond er ook een draaiorgel van Krul.

Er was nog een heel speciale gast die zeker bij de (iets) ouderen erg bekend is. Tom Okker is een van de grootste tennissers die Nederland ooit gekend heeft. Hij was de eerste Nederlander die doordrong tot het hoofdtoernooi van Wimbledon en stond vier keer in de kwart- en een keer in de halve finale van het belangrijkste tennistoernooi ter wereld.

In de jaren zestig deed Tom Okker mee aan de Open Leidse tenniskampioenschappen op Roomburg. Uit die tijd kent hij ook nog voormalig huisarts en 3 oktober haringdokter Har Meijer. Beiden vonden het leuk elkaar na jaren weer te ontmoeten.

Zelf heb ik ook goede herinneringen aan Tom Okker en heb twee keer met hem op de baan gestaan. Dit klinkt heel groots, maar eerlijkheidshalve waren het twee trainingen. Tijdens de Open Leidse logeerden veel spelers bij de leden thuis. Mijn vader was in die tijd voorzitter, dus ook bij ons logeerden er elk jaar spelers. Als kind heb ik daarom aan het ontbijt gezeten met heel wat later beroemde spelers en speelsters zoals ook Betty Stöve. Tussen de wedstrijden door heb ik dus twee keer les gekregen en dat vergeet je als kind nooit meer. Tom kon zich Roomburg nog goed herinneren en zelfs welke grandioze prijs hij, behalve de beker, daar gewonnen heeft. Jarenlang stond Roomburg bekend om zijn grote hoofdprijs, een echte professionele typemachine 🙂

Laila Driessen, burgemeester van Leiderdorp, heeft ook veel getennist en vond het leuk Tom Okker te ontmoeten en even met hem te mogen spelen.

Om goed voorbereid te zijn deed de burgemeester uiteraard ook mee met de warming-up.

Na de warming up kon iedereen een balletje slaan met Tom Okker of een trainer van de KNLTB uiteraard liet Laila Driessen die kans niet voorbijgaan.

Ondanks dat Tom Okker ook al tot de oudere jongeren behoort, kon je zien dat hij alles nog goed onder de knie heeft.

Sterker nog het geintje een bal tussen je knieën door terug te spelen gaat hem nog makkelijk af.

Het werd een prachtig evenement, waar organisatie en deelnemers met plezier op kunnen terugkijken.

Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp liet 55 plussers niet alleen vrijdag bewegen, maar je kan elke week bij ze terecht. Kijk voor openingstijden en mogelijkheden op de facebooksite van Clubhuis de Derde Helft.  Hieronder een korte fotoslideshow en filmpje met meer sportieve sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 6 juni 2021 - 7:52

Ik krijg al overal pijn als ik er alleen maar aan denk.

Reply
די מריו 6 juni 2021 - 8:29

Bewegen blijft belangrijk. Mooi dat dit wordt opgepakt.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 6 juni 2021 - 11:38

Tja, helemaal blij wordt ik er niet van dat ik me Tom Okker nog héél goed kan herinneren, het plaatst me wel in een hokje.;-) Maar het zegt wel iets over hoe beroemd hij toen was want ik heb niet met tennis.

Reply
Hans 6 juni 2021 - 15:30

Tom Okker is ook geen achtien meer, bewegen is goed voor een mens.
elke dag naar buiten en in de benen. Hans

Reply
Nicky 10 juni 2021 - 13:02

Tja, als je achterloopt met logjes lezen, mis je wel eens dag. De balkon-beweeg-dag bijvoorbeeld. Als het had geweten was ik misschien wel gaan bewegen op mijn balkon. Maar ja, ik wist het niet. 🙂
Wel leuk al die sporters over de vloer bij jullie thuis vroeger!

Reply

Plaats een reactie