Home Corona Van alles wat, zonnige zoom, schuilende zwaan, Ot en Sien op de Burcht

Van alles wat, zonnige zoom, schuilende zwaan, Ot en Sien op de Burcht

door Emile van Aelst

We klagen al snel over het weer, het is te koud, te nat, te warm, te droog en ga zo maar door. Alleen op het moment dat zelfs zwanen gaan schuilen onder de brug dan is het echt erg nat. Ik liet Happy uit en dacht zie ik het nu goed ligt daar een zwaan onder de brug.

Ja hoor er stond niet alleen een brommer te schuilen voor de regen, er lag ook een zwaan te schuilen onder de brug. Geloof mij als zelfs zwanen gaan schuilen dan is het echt slecht weer. Simpele conclusie is wel natuurlijk dat ik zelfs bij beestenweer er door heen ga om Happy uit te laten 🙂

Na verloop van tijd zag de zwaan in dat de regen nog wel even door zou gaan en zwom weer weg. Voor de gezelligheid nam hij nog een ‘zingende’ lifter mee.

Ik snap, ten dele, dat mensen ongeacht het slechte weer toch nog op het terras gaan zitten omdat ze het zo lang gemist hebben. Maar om in de regen onder een parapluutje op het veld van De Leidse Hout te gaan zitten, gaat er bij mij niet helemaal in.

Nee dan hadden deze dames het beter voor elkaar. We werken voornamelijk thuis en zitten dagen op zolders, in schuurtjes, kinderkamers en keukens te zoomen. Met mooi weer kan je natuurlijk ook even buiten zoomen en best leuk om dat samen met een collega te doen. Wel safe natuurlijk met een pompje handgel op de motorkap.

Ik reed langs deze dames en zag hoe prachtig dit plaatje eigenlijk is. Gelijk stoppen doe je natuurlijk ook weer niet, toch vond ik het te mooi om door te rijden. Ik ben een blokje omgereden en reed weer langs, gekeerd en gevraagd of ik een foto mocht maken. Stom verbaasd stemden de dames toe en zagen, nadat ik ze ’s avonds toegestuurd had, hoe mooi de foto de huidige tijd weergeeft.

Ik stond op het terras bij Koetshuis de Burcht en hoorde vrolijke kinderstemmen, zoals in de tijd van Ot en Sien.

Als je maar genoeg fantasie hebt, dan zie je ook gewoon kindertjes uit de tijd van Ot en Sien.

Toevallig wist ik dat op de Lorentzschool elk jaar in mei de Ot en Sien week is en dat de kinderen een hele week in kleding uit die tijd rondlopen en zich even verplaatsen naar de tijd van Ot en Sien. Thuis kwam ik er achter dat ik er in 2017 ook ben geweest en een verslag en filmpje maakte. Ze speelden het Historische Stadsganzenbord, een speurtocht door het historische centrum van de stad.

Zo zie maar, als je je ogen maar openhoudt zie je nog eens wat. Je wordt er wel moe van hoor al dat opletten. Soms denk ik wel eens was ik maar boom, dan kon ik er ook zo relaxed bij gaan liggen in plaats van fier overeind te staan.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 27 mei 2021 - 7:07

whahahha, daar zitten weer mooie opmerkelijke foto’s bij.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 27 mei 2021 - 11:06

Die dames hebben het in ieder geval goed voor elkaar…

Reply
rietepietz 27 mei 2021 - 19:29

Dat die zwaan niet op een nest z’n eieren zit uit te broeden. 😉

Reply
Hans 28 mei 2021 - 11:08

Heb inderderdaad nog nooit een zwaan zien schuilen voor de regen, maar gelukkig vervolgde hij later zijn weg.
Het is nog niet echt weer om op het gras te gaan zitten.
Wat grappig, de dames genieten zo ook van het mooie weer.
Ot en Sien nog steeds een levendig stel. Hans

Reply
Nicky0607 28 mei 2021 - 14:50

Leuke foto’s weer. En ach ja, die corona-foto’s. We zijn er inmiddels zo aan gewend. Soms sta ik in een supermarkt en dan bedenk ik me weer hoe vreemd het eigenlijk is, al die mondkapjes.

Reply

Plaats een reactie