Home Koningsdag Prachtig interview van Matthijs van Nieuwkerk met Koningin Maxima

Prachtig interview van Matthijs van Nieuwkerk met Koningin Maxima

door Emile van Aelst

Met het risico dat alle azijnpissers, die dan ook vaak nog niet gekeken hebben, gelijk gaan zeuren over de voor en tegens van een Koningshuis, wil ik toch zeggen dat ik genoten heb van het interview van Matthijs van Nieuwkerk met Maxima. Er werden behalve gezellige ook veel best moeilijke vragen gesteld waar eerlijk en open antwoorden op kwamen.

Ik heb haar twee of drie keer van dichtbij meegemaakt en eerlijk is eerlijk, ook toen viel het mij al op dat ze oprecht geïnteresseerd is.

Natuurlijk zijn er allemaal protocol voorschriften, maar het valt me op dat ze toch de keren dat ik haar zag heel benaderbaar was en zich op het oog makkelijk voelde.

In het interview kwam ook ter sprake dat ze altijd een schriftje bij zich heeft waarin ze van alles opschrijft, zodat ze het thuis na kan lezen. Ook bij het bezoek aan de Hogeschool in 2018 maakte ze aantekeningen.

Tijdens het bezoek aan de Koningsspelen in Leiden zaten Willem Alexander en Maxima tussen de kinderen aan het ontbijt en voerden ze leuke gesprekken met de kinderen.

Ik moest hier opeens weer aan denken toen ze het vanavond in het interview had over het moeder zijn en een gezin managen. Tijdens het Koningsspelenontbijt nam ze ook het moederlijke voortouw door spontaan melk in te gaan schenken voor de kinderen om haar heen.

Oké dan jus als je dat lekkerder vindt 🙂

Later op het sportveld nam ze ook alle tijd om met de begeleiders en de kinderen te praten.

Ja en als je uitleg geeft kan je ook vragen verwachten.

Ik denk dat iedereen die het interview gezien heeft moet erkennen dat het goed was en ook moeilijke en pijnlijke vragen werden gesteld.  Kortom ik denk dat we het zo slecht nog niet getroffen hebben met ons Koningshuis er zijn presidenten die het bonter maken. Ik ben niet zo van het Majesteit en dergelijke, dus houd het gewoon op Maxima gefeliciteerd.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

maarten kersten 17 mei 2021 - 23:50

Helemaal met je eens Emile ! En leuk om al die foto’s weer eens uit je archief te halen voor deze verjaardag, die sowieso in het teken stond van “terugkijken”…

Reply
די מריו 18 mei 2021 - 6:59

Ik denk dat we het veel slechter hadden kunnen treffen als Koningin.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 mei 2021 - 9:09

een uur en een kwartier heb ik nodig gehad om deze vraag te beantwoorden. Ik had het nog niet gezien maar las overal prima verhalen. Ik ben ook geen voorstander van het koningshuis, maar ik denk ook dat ze het prima doet en meer koningin is dan Alexander koning.

Reply
rietepietz 18 mei 2021 - 18:13

Heb het niet helemaal gezien maar wát ik zag laat inderdaad een betrokken vrouw zien die haar zaakjes voor elkaar heeft. Jammer dat er doorgezaagd werd over Griekenland dat in principe helemaal niet fout was , dat onderwerp brengt niets nieuws aan het licht . Nou ja misschien hooguit dat de gemiddelde Nederland de zon niet in het water kan zien schijnen en gemakshalve maar even vergeet dat het mensen zijn die in een glazen kooi wonen. Gelukkig “kon ze Mathijs ruim aan.”

Reply
Suskeblogt 18 mei 2021 - 20:01

Een mooie vrouw waar je kan mee praten. Daar mogen jullie trots om zijn, zo’n koningin te hebben.

Reply
Hans 18 mei 2021 - 21:47

Heb het niet gezien, maar ze is razend populair. Hans

Reply
Nicky0607 20 mei 2021 - 14:39

Het lijkt me een leuk mens, hoor. Maar het interesseert me niet zo veel wat zij (of iemand anders) denkt/doet/zegt. Het interesseert met sowieso niet genoeg om vrijwillig naar Matthijs te gaan zitten kijken. Brrrrr. Ik word altijd eng van die man.

Reply

Plaats een reactie