Home Centrum Giga groot informatiescherm op station Leiden Centraal

Giga groot informatiescherm op station Leiden Centraal

door Emile van Aelst

Het excuus geen gebruik te maken van de trein omdat je zoveel moeite moet doen om te zien hoe laat en van welk perron de treinen vertrekken gaat vanaf vandaag in Leiden niet meer op.

Leiden is qua aantal reizigers het zevende station van Nederland en daarmee een druk knooppunt in de randstad. Op dit moment hangen er slechts vijf van dit soort XL informatieborden in Nederland. Schiphol, Den Haag, Utrecht en Rotterdam gingen Leiden voor.

Voor zowel Prorail, NS als de stationsmanagers toch wel een apart moment om het bord in werking te stellen, waar ook de pers wel benieuwd naar was.

Klokslag half elf veranderde de tekst op het bord in een gigantisch reisinformatiescherm.

De Prorail en NS medewerkers keken toch wel met een beetje trots naar dit vijfde informatiescherm.

Stationsmanager Hidde Barneveld is blij met dit bord van zes bij twee meter. Vroeger hing er een groot flappenbord in de stationshal van Utrecht en dit is eigenlijk de digitale versie en van alle kanten te zien als je binnenkomt. Ook de reizigers zijn blij met dit nieuwe bord.

 

Voordeel is natuurlijk dat je niet meer hoeft te twijfelen of je de trein wel of niet haalt. Je ziet gelijk of je hard moet gaan hollen, alle tijd hebt of gewoon de trein gemist hebt 🙂

Als je erg goede ogen hebt kan je zelfs buiten al zien hoe laat je trein vertrekt.

Een mooie verbetering en lekker duidelijk voor de reizigers.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 mei 2021 - 6:54

Ik kan die glimlach bij die reizigers niet goed zien 😉

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 mei 2021 - 8:37

Dat lijkt me een geweldige verbetering voor treinreizigers. Zo groot heb ik ze nog nergens gezien, maar behoor dan ook niet tot de treinreizigers.

Reply
Hans 11 mei 2021 - 17:18

Het zet de treintijden op station Leiden Centraal wel op de kaart.
Daar kijkt men zelfs op als men met hun eigen minischermpje bezig is. Hans

Reply
rietepietz 11 mei 2021 - 19:10

Eigenlijk een beetje oude wijn in nieuwe zakken, in Den Haag op centraal station van vóór de verbouwing hing ook altijd al zo’n groot bord, heel overzichtelijk.

Reply
Nicky 13 mei 2021 - 11:52

Handig! Ik zie in één oogopslag dat je de trein van 10.38 uur naar Sloterdijk gemist hebt. Da’s jammer want daar kun je overstappen naar Uitgeest. Dan had ik je daar wel opgehaald.

Reply

Plaats een reactie