Home Leiden Zo’n dag dat je niets doet voor de blog en toch in De Buurt bent

Zo’n dag dat je niets doet voor de blog en toch in De Buurt bent

door Emile van Aelst

Toen ik destijds begin 2000 begon met blogs schrijven nam ik mij voor om elke dag iets te schrijven en dat is behoorlijk goed gelukt. Er zijn natuurlijk altijd dagen dat je even niets hebt of weet en ook gewoon geen zin hebt. Vandaag was zo’n dag dat ik dacht doei bekijk het maar, ik ga even lekker zelf genieten van deze eerste warme dag van het jaar. Ik stond op en het zonnetje scheen. Na het douchen scheen de zon nog steeds, alleen was er ook een halve wolkbreuk.

Ik voelde het werd zo’n dag dat je, misleid door het weerbericht, de grootste plannen had maar allemaal anders uitpakte. Ik stond dus, ja ook dat doe ik, te strijken en liet Happy uit op het veld van de oude vuilverbranding. En toch, en toch, en toch wilde ik naar het terras. Om vijf uur zat ik dus op het terras van Theehuis de Leidse Hout gezellig te praten met eigenaar Bernard Stöxen.

Tsja en mij kennende zat ik er om zes uur toen het hele terras gesloten was nog steeds 🙂

Ik reed terug naar huis en een bevriende barkeeper zette net zijn terrasstoelen binnen. Zijn vrouw vroeg wil je een biertje. En dat mocht want ik was de enige die op bezoek was. Thuis gekomen had ik geen zin meer om te koken en dan ben je blij dat je een stokbroodje en kaasjes in huis hebt.

En als je dan zelf niets te schrijven hebt, is er altijd wel weer iemand anders die wel iets over jou te schrijven heeft, zoals je onder deze link kan lezen.Mart bedankt voor de mooie weergave van ons gesprek eerder deze week.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 10 mei 2021 - 11:44

Gelukkig bleef het hier lekker droog, die regen valt dus vandaag…

Reply
rietepietz 10 mei 2021 - 15:49

Je logje van gisteren was de reactieoptie verdwenen, dat vergat ik je te appen, sorry.
Je had het nu in ieder geval druk met “niets doen”. 😉

Reply
די מריו 10 mei 2021 - 16:25

Mooi stukje Glibber.. en ik kan me voorstellen dat ereburger nog mooier is. Helemaal van Leiden.

Love As Always
Dimario

Ps…. Y is Wouter de kabouter tegen gekomen, kijk maar afgelopen zondag.

Reply
Hans 10 mei 2021 - 22:43

Je logt zeker zeer frequent.
Het weer is nog steeds halen en brengen.
Zat je toch nog gezellig op het terras.
Genieten is ook een kunst. Hans

Reply
Nicky 13 mei 2021 - 11:39

Ik heb nu een liedje in mijn hoofd. ‘Just a perfect day’ Lalalala.

Reply

Plaats een reactie