Home Leiden Koop loten van de Zonnebloem en steun de activiteiten voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking in je regio

Koop loten van de Zonnebloem en steun de activiteiten voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking in je regio

door Emile van Aelst

Gisteren werd door echte Leidse kanjers Emel Lagas en Peter Labrujère, sinds kort nog bekender door hun rol in Typisch Leiden, het startsein gegeven voor de jaarlijkse Zonnebloemloterij.

Vrijwel iedereen kent de Nationale Vereniging de Zonnebloem, maar niet iedereen weet wat ze precies doen. In onze regio heeft de Zonnebloem 280 vrijwilligers die, buiten coronatijd, regelmatig uitstapjes verzorgen voor de doelgroep. Daarnaast gaan ze regelmatig op bezoek voor een praatje, een potje schaak, een wandeling maken of samen iets ondernemen zoals bioscoopbezoek, terrasje pakken of noem maar op. Het afgelopen jaar was vanwege corona natuurlijk erg moeilijk om in contact te komen met de doelgroep. Toch probeerden ze contact te houden, zo werden er vorig juli ruim driehonderd appeltaartjes uitgedeeld aan bejaarden.

De vrijwilligers brachten ze naar verzorgingshuizen en naar diverse huisadressen.

Toen er even iets meer mocht in augustus, bood de Zonnebloem een aantal deelnemers een gezellige hightea aan op het terras van Theehuis de Leidse Hout.

Na maanden binnen zitten was dit toen al het hoogtepunt van het jaar voor de aanwezige ouderen.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is afhankelijk van giften en donaties. Daarnaast is de jaarlijkse loterij een van bronnen van inkomsten. Elke regio probeert zoveel mogelijk loten te verkopen omdat de opbrengst van verkochte loten ten goede komt aan de regio die ze verkoopt. Zowel Peter als Emel zijn goed bekend met de Zonnebloem en wilden graag als eerste een lot kopen om aan te geven hoe belangrijk het werk van de Zonnebloem is. We spraken af voor de deur bij de Leidse Rederij.

Voordat iemand (terecht) gaat piepen, iedereen op de foto’s heeft of onlangs corona gehad of heeft de vaccinaties al binnen. Vandaar dat ze zo nu en dan weinig afstand tot elkaar hielden.

Regiovoorzitter Michel Hamersveld benadrukte nog eens hoe belangrijk deze loterij is. Met de inkomsten uit de loterij hopen we weer leuke dingen te organiseren, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking hebben het nu harder nodig dan ooit, omdat de meesten bijna een jaar binnen hebben gezeten.

De eerste symbolische loten werden overhandigd door Hans Jonker en Michel Hamersveld.

Emel en Peter hopen dat iedereen loten gaat kopen om onze ouderen en mensen met een lichamelijke beperking leuke uitjes en dat beetje extra  aandacht te kunnen bieden.

Loten kan je kopen door op deze link te klikken. Mensen van buiten deze regio willen natuurlijk liever regiogenoten steunen, die moeten voor loten kijken op de landelijke pagina van de Zonnebloem.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen