Home 3 October/Leids Ontzet Thema 3 oktober 2021 is ‘Veerkrachtig’

Thema 3 oktober 2021 is ‘Veerkrachtig’

door Emile van Aelst

Vanavond was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de 3 October Vereeniging. Uiteraard vanwege de coronabeperkingen ook nu weer online. Er zijn tradities die je ook online in ere kan houden, daarom begonnen we met het zingen van het Leids Volkslied. Terwijl er een fotoslideshow van eerdere vieringen draaide zag je onder in beeld meerdere leden meezingen.

Het bestuur hoopt dit jaar weer een normale viering te kunnen houden met daarin alle traditionele onderwerpen. Er wordt wel rekening mee gehouden dat er onverhoopt in verband met corona onderdelen moeten worden aangepast, maar de intentie is een Feest der Feesten zoals we gewend zijn.

Alle gebruikelijke agendastukken zoals jaarverslag van de secretaris en de penningmeester, kascommissie, statutenaanpassing, benoeming, herbenoeming en afscheid bestuursleden en commissarissen kwamen uiteraard langs zonder, voor hier, noemenswaardig sensationeel nieuws. Wel opmerkelijk waren twee ingediende vragen door leden. Allereerst de vraag of de inschrijving voor Haring en Wittebrood ook in de toekomst niet digitaal kan blijven. GELUKKIG gaat dit NIET gebeuren, voor zowel het inschrijven als ophalen horen we gewoon in de rij te staan. Zo was het, zo is het en zo blijft het.

Een andere al eerder ingediende vraag was of het mogelijk is de traditionele hutspot ook veganistisch aan te bieden. Dat gaat dit jaar nog niet gebeuren. Wel wordt er met de slager die de hutspot levert geregeld dat de hutspot dit jaar ook vegetarisch en halal geleverd gaat worden. Zouden de burgemeester, de bestuurs- en Gildeleden nu ook drie verschillende soorten gaan proeven 🙂

Het zal alleen logistiek nog een hele klus worden om ruim 5.000 maaltijden in drie verschillende vormen te serveren.

Waar iedereen natuurlijk voornamelijk naar uitkeek was het bekendmaken van het thema voor 2021.

Het thema heeft een knipoog naar de huidige tijd en een vergelijking met 1574. Zowel nu als in 1574 hebben de Leidenaren bewezen veerkracht te hebben en elke tegenslag , pandemie of oorlog te overwinnen. In een korte animatie werd het thema bekend gemaakt.

Nu hopen dat we tegen oktober corona zo ver onder de knie hebben dat we weer een volledig 3 Octoberfeest kunnen vieren.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 7 mei 2021 - 23:24

Hopelijk kan het feest dit jaar in alle hevigheid uitbarsten..

Love As always
dimario

Reply
Nicky 7 mei 2021 - 23:31

Mooi thema. Ik hoop van harte dat jullie voluit kunnen feesten in oktober.

Reply
Sjoerd 8 mei 2021 - 8:31

Ik hoop voor eenieder dat we dan van alle maatregelen af zijn, maar het gaat te langzaam naar mijn zin.

Reply
rietepietz 8 mei 2021 - 11:30

Ik hoop dat niet uiteindelijk de originele Hutspot het onderspit gaat delven. Hoorde van de weel al dat er in een mensa van een universiteit ( Leiden?) nog slechts vegetarische gerechten geserveerd worden, slechte zaak.

Reply
Hans K 10 mei 2021 - 16:50

Das een mooi thema. Komen er dan ook weer van die rieten balletjes aan een elastiek?

Reply

Plaats een reactie