Home 4 en 5 Mei Opdat wij niet vergeten, op 4 mei is heel Nederland om 20.00 uur twee minuten stil

Opdat wij niet vergeten, op 4 mei is heel Nederland om 20.00 uur twee minuten stil

door Emile van Aelst

Vanavond om 20.00 uur herdenkt Nederland de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Gelukkig herdenken tegenwoordig ook steeds meer jongeren de slachtoffers van de oorlog. Helaas kan er ook dit jaar bij de diverse herdenkingen geen publiek zijn. Sleutelstad zendt de herdenkingen in Leiden bij Het Haagsche Schouw, bij de Naald in de Kooi en het oorlogsmonument bij Molen de Valk live uit.

Om 15 uur begint het live programma met de, vooraf opgenomen, toespraak van demissionair Minister van Defensie mevrouw Ank Bijleveld en de kranslegging bij Het Haagsche Schouw, daarna de herdenking bij de Naald in de Kooi.

De uitzending van de herdenking bij Molen de Valk begint om 18 uur met, vooraf opgenomen, toespraken van Youp van ’t Hek en Debby Petter. De kranslegging is om 19.00 uur zodat daarna overgeschakeld kan worden naar de Nationale herdenking op de Dam.

De live uitzendingen op Sleutelstad zijn in Leiden en de regio te volgen op Ziggo kanaal 46 en in Leiden op KPN 1421. Buiten de regio kunnen de herdenkingen wereldwijd via internet gevolgd worden  https://sleutelstad.nl/tv/ 

Gedenk 4 mei en vier 5 mei, geef het vuur van de vrijheid door.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 4 mei 2021 - 14:55

Ben benieuwd of ook dit jaar je kleinzoon deel uitmaakt van het gedenken.

Reply
די מריו 4 mei 2021 - 19:09

Volgend jaar hoop ik toch weer naar de herdenkplaats te kunnen, dat vind ik toch indrukwekkender.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 4 mei 2021 - 21:03

Het is goed te blijven herinneren welk offer onze vrijheid, die we nog steeds hebben horen te gedenken. Hans

Reply
Sjoerd 5 mei 2021 - 8:46

Juist in deze tijd moeten we gedenken. Ondanks wat beperkingen zijn we nog steeds vrij…

Reply
Nicky0607 7 mei 2021 - 12:13

Herdenken is heel belangrijk en ik vind het op een of andere manier nóg indrukwekkender zonder publiek. Hoewel ik dat dit jaar minder had dan vorig jaar. Alles went schijnbaar.

Reply

Plaats een reactie