Home Centrum Moederdag voor de een een plantje, voor de ander een cactus

Moederdag voor de een een plantje, voor de ander een cactus

door Emile van Aelst

Komende zondag is het Moederdag, een dag met twee gezichten. Vele moeders worden die dag verrast met een ontbijtje op bed (niet altijd leuk 🙂 ) een kindertekening, een cadeautje of een plantje. Voor veel vrouwen is het ook een zware dag. Vrouwen met een nog niet ingeloste kinderwens, of vrouwen die echt geen kinderen kunnen krijgen hebben het moeilijk met die dag. Wekenlang worden ze geconfronteerd met reclames over moederdaggeschenken en verhalen hoe leuk het is dat die kinderen er zoveel werk van maken. Dan voelt een plantje al snel als een cactus. Patty Zoet schreef het boek ‘Pech gehad ?’ over haar niet ingeloste kinderwens. In het boek wordt de lange weg beschreven van IVF behandelingen, onbegrip, onhandige medici, teleurstellingen en een relatie die zwaar op de proef gesteld wordt. In het boek verteld zij openhartig over alles wat je mee kan maken als die, op het oog, simpele wens een kind te krijgen tegenzit.

Nu Moederdag er weer aankomt is het boek zowel voor moeders als vrouwen die geen moeder kunnen worden, een boek om te lezen en in je op te nemen. De een zal door het boek dankbaar zijn dat ze wel moeder is geworden, voor de ander kan het een schrale troost zijn dat ze niet alleen staat en misschien ook leerzaam om te weten wat je wel of niet kan verwachten en misschien voorkomen. Kortom een boek die erg goed bij Moederdag past. Samen met oud collega Hélène van Egmond kwam ze op een origineel en passend idee om het boek als Moederdag cadeau te geven.

Hélène kweekt en verkoopt plantjes en bijzondere creaties met plantjes.

Haar plantjes en creaties zijn te koop bij Salie aan het Havenplein.

Het boek is te koop bij Salie en iedereen krijgt er naar keuze een plantje of een cactus bij.

Patty komt deze week bij iedereen die online besteld en in Leiden of directe regio woont het boek persoonlijk brengen, met uiteraard het plantje of de cactus.

Al naar gelang van de situatie wens ik nu alvast iedereen een prettige Moederdag of een 9 mei die snel voorbij gaat.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 3 mei 2021 - 12:38

Een heel origineel cadeau. Niet iedereen realiseert zich dat kinderen krijgen niet altijd vanzelfsprekend is.

Reply
Hans 3 mei 2021 - 17:02

Wel origineel bedacht, dat zijn van die dagen dat het best zwaar kan zijn.
Dat geldt voor meerdere dagen die zo persoonlijk zijn. Hans

Reply
rietepietz 3 mei 2021 - 18:05

Wat een dapper idee van deze pechmoeder, moeders als ik staan er inderdaad niet vaak genoeg bij stil dat je een geluksvogel bent als je, bijna op bestelling, je kinderen krijgt.

Reply
די מריו 3 mei 2021 - 20:47

Voor de een zo gewoon, voor de ander een probleem. Het blijft een bijzondere dag.

love As Always
Dimario

Reply
Nicky0607 5 mei 2021 - 14:10

Ik erger me altijd aan de term ‘kinderen nemen’. Kinderen néém je niet. Die krijg je. Als je geluk hebt, tenminste. De ooievaar kwam voor mij totaal ongepland langs maar ik heb nooit een moment getwijfeld omdat het inderdaad niet zo vanzelfsprekend is. Mooi om daar even bij stil te staan op Moederdag (dat verder toch vooral een commercieel feestje is, vind ik)

Reply

Plaats een reactie