Home Centrum Terrassen weer open, flower powerterras Koetshuis de Burcht straalt love, peace en verbondenheid uit deze zomer

Terrassen weer open, flower powerterras Koetshuis de Burcht straalt love, peace en verbondenheid uit deze zomer

door Emile van Aelst

Sinds gisteren zijn eindelijk de terrassen weer open. Een uur van te voren heerste er een gezonde spanning in de stad zoals je vlak voor Koningsnacht, 2 & 3 October en Oud & Nieuw hebt.

Gelukkig hielp de zon goed mee en kon een uurtje later iedereen in de zon zitten.

Ruim voor twaalven stond het personeel bij Koetshuis de Burcht al klaar voor de opening en de speciale openingshandeling.

Vorig jaar was het terras ingericht als een terras zoals je op Curacao of Ibiza tegenkomt. Het motto was als we niet weg kunnen dan halen we het zonnige zuiden en sfeer onze kant op. Een gedeelte van de bordjes van vorig jaar hangt als warme herinnering achteraan op het terras.

Door alle coronamaatregelen zijn veel mensen een beetje korzelig en zuur geworden, we zijn ook zo nu en dan niet meer zo vriendelijk voor elkaar. Daar moet wat aan gebeuren vonden Tom en Clarita, vandaar dat ze door Nieuwenburg Sfeer en Events het terras lieten aankleden in de sfeer van de flower powertijd.

Even een extra compliment voor stagiaire Ilse van Paassen. (boven 1e en onder 2e van rechts) Zij studeert af aan het Wellantcollege in Rijswijk, de hele inrichting van het terras is door haar bedacht en uitgewerkt als afstudeeropdracht. Ik ben natuurlijk geen examencommissie of leerbedrijf, maar ik denk dat het duidelijk is dat Ilse heel veel sfeer in een event kan brengen.

Tom en Clarita hadden vaste gast, buurman en dichter Han Ruijgrok gevraagd een speciaal gedicht voor op het terras te schrijven. Voordat het terras openging droeg Han het gedicht voor.

Met een toast op een mooie en vooral verdraagzame en liefdevolle zomer werd het terras geopend.

Voor wie het na wil lezen, het gedicht blijft de hele zomer hangen en in het filmpje hieronder draagt Han het gedicht voor.

De Flower Powertijd was een tijd van verbondenheid. Om nu je verbondenheid met elkaar en of liefde voor Leiden te tonen kan je een slotje ophangen aan de kettingen bij het terras.

Wie Tom en Clarita kent, weet dat ze altijd wel bezig zijn met een of ander goed doel. Denk bijvoorbeeld alleen al aan hun tour langs bijna alle verzorgingshuizen in de regio toen ze 35 jaar bestonden of de steun die zij in andere landen geven aan kinderen. Dit jaar is er extra aandacht voor Puradasa.nl  de foundation die Pudji en David Nieuwenburg hebben opgericht om kansarme kinderen op Java te ondersteunen. Iedereen mag zomaar een slotje ophangen, maar het is natuurlijk mooier om daarnaast een donatie voor de stichting te doen. Hiermee verbind je je niet alleen met elkaar, maar zorg je ook dat de kindertjes op Java te eten hebben en naar school kunnen.

Een van de eerste die een slotje ophing was Emel Lagas. Wie de TV serie Typisch Leiden volgt kent haar als de huismoeder van de Paapse Poezen en cateringmedewerkster van het Gymnasium.

Na de opening van het terras bij het Koetshuis liep ik een klein rondje door het centrum en genoot van de gezellige, maar wel coronaproof, drukte op de terrassen en de markt.

Op de meeste terrassen hoef je niet te reserveren, maar wijst het personeel wel je stoel aan.

Wat kan het raar lopen, vorige week konden we nog nergens zitten, nu kon je kiezen tussen zon of schaduw.

Het was al snel weer van ouds gezellig. Voordeel hoor David Wielkens als je een eigen taxibedrijf hebt, je kan als je een biertje drinkt gewoon een van je eigen taxi’s bellen 🙂

Het is logisch dat het personeel blij is weer aan het werk te kunnen en laat overduidelijk blijken dat iedereen welkom is.

De sfeer zat er gelijk goed in en even waren we bijna vergeten dat we dit zo lang gemist hebben.

Voor wie de terrassen bij de Nieuwe Rijn en Botermarkt te druk en massaal vindt zijn er natuurlijk altijd nog de iets rustigere terrassen in bijvoorbeeld de Nieuwstraat bij de Twee Spieghels.

Aan weerskanten staan een paar tafeltjes om even rustig te zitten.

Ook genieten is het bij de Uyl van Hoogland waar je kan genieten op het terras voor de deur of de tafels op het plein voor de Hooglandsekerk.

Ik wilde eigenlijk eindigen met de zomer in Leiden is begonnen, maar als je vandaag naar buiten keek was hij met al die regen alweer voorbij.

Voor het weekend wordt gelukkig weer meer zon verwacht, jas aan en gewoon genieten.

In het filmpje/fotoslideshow nog wat sfeerbeelden van de opening van de terrassen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 30 april 2021 - 7:54

als ik die foto’s zo zie ben jij heel Leiden doorgegaan. Ik geef je groot gelijk. Het was er van de week mooi weer voor.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 30 april 2021 - 8:22

Hier in Heerlen was het ook meteen te merken. De open terrassen geven meteen weer sfeer in de binnenstad. Het leeft weer.

Reply
rietepietz 30 april 2021 - 17:49

Het is een begin al wordt op dit moment terrasbezoek een beetje geboycot door de (niet aanwezige) zon, bbrrr… het lijkt wel herfst!

Reply
Hans 30 april 2021 - 20:23

Wel een teleurstelling, terrasjes en winkels op en dat is het opeens weer een koude natte lente.
Is wel sneu. Hans

Reply
Nicky 30 april 2021 - 22:38

Inderdaad jammer dat het weer niet mee werkt. Ik gun het de liefhebbers van harte!

Reply

Plaats een reactie