Home Corona Koningsdag in de sleutelstadstudio, bij de Parelvissers en met Oranje Vereniging Leiden

Koningsdag in de sleutelstadstudio, bij de Parelvissers en met Oranje Vereniging Leiden

door Emile van Aelst

Terwijl de parken  en pleinen bijna overal in Nederland volstroomden, bleef ik voornamelijk in en om de studio van Sleutelstad. Ik heb het afgelopen jaar mij best wel aangepast aan de veiligheidsregels, maar heb van het weinige dat er was toch altijd verslag gedaan. Nu ik komende week mijn eerste injectie krijg had ik zoiets van ik ga niet met Koningsdag in de grote massa, zal je net zien dat ik een dag voor de prik ziek wordt 🙂 En in de studio was ook genoeg te beleven.

De hele dag door kwamen diverse artiesten langs om op te treden tijdens de ‘Oranjethuisblijfdag’ van Sleutelstad. Vorig jaar hadden we ook zo’n soort online Koningsdag en dat beviel ook de artiesten schijnbaar goed want ze kwamen graag weer langs zoals bijvoorbeeld het duo Rob Baars & ’t Hart.

Gösta van den Burg was er vorig jaar ook bij en wilde dit jaar ook graag optreden, alleen hij zit momenteel een paar maanden in het Spaanse La Carihuela. Gelukkig hebben we tegenwoordig zoom en kon Gösta toch nog optreden.

Beetje lullig voor de Heineken Corner die hem ook graag hadden willen hebben op Koningsdag, maar omdat het binnen was durfde Gösta het niet aan. Misschien eerdaags een zoomconcert Rien en anders half juni 🙂

Ondertussen waren ze in de tv studio druk bezig alles voor te bereiden voor de live uitzending van de Oranje Vereniging Leiden.

Was best nog wel een dingetje om drie tafels in beeld te krijgen met voldoende ruimte, Reanne kreeg het voor elkaar om vier camera’s zo in te stellen dat alles en iedereen in beeld kwam zonder extra cameramensen op de vloer te hebben en ze zelf alles kon mixen.

Rik en Annan hadden even tijd om te poseren met Baars en ’t Hart.

Redactieleden Yoni en Robbert waren druk in de weer met laatste nieuws online te zetten.

Brain James was ondertussen ook bij de studio gearriveerd en speelde op het plein vast een nummertjes terwijl hij even moest wachten.

In vliegende vaart samen met Chris naar verzorgingshuis de Parelvissers om een stukje te filmen dat anderhalf uur later uitgezonden moest worden in de liveuitzending van de Oranje Vereniging Leiden.  Kijk nou we werden ontvangen door de prinsesjes, zo die zijn gegroeid zeg 🙂

Altijd groot feest in de tuin bij de Parelvissers met een optreden van Hugo & Bianca Choufour.

Je kreeg hier toch wel echt het oranjegevoel.

De prinsesjes hielpen enthousiast mee in de bediening, je zou bijna denken dat ze het vaker doen.

Voor iedereen poffertjes, Hollandser kan je het niet hebben.

Chris maakte een kort interview en wat korte opnames van het feest.

Ook Wies Cavé zat te genieten in de zon en zeker toen haar lied ‘Huisje bij de brug’ werd gezongen door Bianca. Ze zong haar hele nummer weer feilloos mee.

Ook aan de overkant van de Parelvissers was het feest en het bewijs dat niet alle parken overvol zaten 🙂

In het filmpje wat sfeerfoto’s en natuurlijk maakte ik zelf ook wat opnames van Hugo & Bianca.

Terug in de studio was net de Oranje vereniging binnengekomen voor de live uitzending.

Reanne nam de laatste details door en vertelde dat er echt behalve degenen die voor kwamen in het programma niemand in de tv studio mocht komen en er snel van gasten gewisseld moest worden.

Wethouder Paul Dirkse presenteerde het programma.

OVL voorzitter Trudy Kwik opende het programma.

Ludwig Smith, rockschool Leiden en wethouder Yvonne van Delft maakten de winnaars van Leiden Got Talent bekend. Best nog een moeilijke keuze uit de vele inzendingen.

Een belangrijk moment het bekendmaken van de opbrengst van de loterij. Voor het eerst dit jaar was er een online loterij georganiseerd waarvan de opbrengst voor Hospice Issoria bestemd is.

OVL bestuurslid Erick van Zuylen overhandigde Robert-Jan Stoop, voorzitter Vrienden van Issoria, de cheque met de opbrengst van de loterij.

Tot slot een proostmoment op deze tweede online Koningsdag.

Het was gezellig, maar volgend jaar hopelijk weer een echte Koningsdag met feest in het centrum en bezoek aan de wijken.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 29 april 2021 - 7:11

Het was evengoed nog een drukke bedoening daar. Een prachtig sfeerbeeld weer.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 29 april 2021 - 10:35

En zo werd het toch nog een leuke dag.

Reply
rietepietz 29 april 2021 - 17:03

Het is wat geregel maar dan héb je ook wat.

Reply
Nicky 29 april 2021 - 22:31

Toch een mooi feestje!
OT: Huisje bij de brug is een favoriet van mijn moeder. Hij staat op het lijstje voor als… Slik…

Reply

Plaats een reactie