Home Cultuur Parels van Leiden DJ school Zero71 trad op in Gebr. de Nobel

Parels van Leiden DJ school Zero71 trad op in Gebr. de Nobel

door Emile van Aelst

Tijdens de lockdown krijgen bandjes, singer-songwriters en DJ’s de kans een professionele video-opname te laten maken in de Leidse poptempel Gebr. de Nobel. Laatst was ik bij een opname van de punkrockband Downtown District. Donderdagmiddag ging ik een kijkje nemen bij de leerlingen van DJ school Zero71. Leiden heeft natuurlijk op DJ gebied een naam hoog te houden. De beste DJ van de wereld, Armin van Buuren, begon hier in discotheek Nexus. Er waren destijds meerdere goede discotheken in Leiden zoals de Koets o theek en Club 70. Niet raar dus dat DJ School Zero71 in een behoefte voorziet in Leiden en graag van een aantal leerlingen een professionele videopname wil hebben.

Bij Zero71 geven Michael, Flor en Tyra les aan leerlingen van pak’m beet negen tot zestig jaar.

Alle stond klaar om te starten, Tyra testte nog even of alle knoppen goed stonden.

Op de galerij zaten de lichttechnicus en de opnameleider ook klaar om te starten met opnames van negen DJ’s.

Ook vandaag weer een lege zaal met alleen maar een paar camera’s. Gelukkig zien de DJ’s niets als ze de zaal in kijken anders toont het wel erg leeg. Ik loop heel kort alle DJ’s even langs. Onderaan in de fotoslideshow/filmpje veel meer beelden.

Als eerste mocht Miro beginnen. Elke DJ had een setje voorbereid van dertien minuten en de wissels duurden en paar minuten om de tafel schoon te maken.

Er werd strak de hand aan gehouden. Al snel merkte je dat iedereen zijn eigen stijl heeft, de set van Olivier was weer totaal anders dan van zijn voorganger.

Vanaf de galerij zag het er ook goed uit.

DJ Flor geeft les bij Zero71. Flor was destijds een van de jongste of misschien wel de jongste DJ van Nederland. Ik weet niet meer welk programma, maar hij haalde er destijds wel de tv mee.

 Zero heeft Zero71 heeft ook jonge leerlingen en talenten zoals de tienjarige Bas, die maar net boven de draaitafel uitkomt.

Hij zit pas een paar maanden op les en omdat in de Gebr. de Nobel te staan is natuurlijk wel een spannend optreden.

Thomas is ook een van de jongere leerlingen.

Voor de lichttechnicus was het best een dingetje. Elke DJ heeft zijn eigen stijl en treedt maar dertien minuten op, dus heb je niet veel tijd om te wennen aan de stijl.

Jort was met zijn negen jaar de jongste deze middag.

Alle optredens waren goed en het zal mij niet verbazen als we later leerlingen van Zero71 in de voetsporen van Armin van Buuren zien treden. Je kan gerust stellen dat Bas, Jort en Thomas nu al de pareltjes van Leiden zijn op DJ gebied.

Uiteraard draaide Michael, oprichter van Zero71, zelf ook een setje.

Ook hij houdt nog steeds van lekker draaien en geniet als hij ziet dat zijn leerlingen goede vorderingen maken en het DJ gevoel in de vingers hebben. Quinten staat er als de rust zelve, maar laat hem maar schuiven.

Tijdens zijn optreden ging volgens mij ook de lichtman regelmatig uit zijn dak.

Als laatste trad Tyra op.

Tja hoe moet je haar stijl omschrijven. Laat ik zeggen als ik mijn ogen dicht deed, kreeg ik het gevoel dat ik ergens op een strand stond met 25 graden en een lekkere cocktail in mijn hand.

Het was een lange maar mooie middag en ik zag en hoorde dat er ook op DJ gebied genoeg Leidse Parels rondlopen. Hieronder nog wat sfeerbeelden van een swingend middagje.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 24 april 2021 - 7:40

Lekker om daar even bij te staan en alles te horen.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 24 april 2021 - 8:25

Die komen er wel. Ik heb wel een lichte voorkeur, of moet ik een donkere zeggen.

Reply
rietepietz 24 april 2021 - 12:59

Het is een door mij volkomen onbegrepen fenomeen. leeft aan mijn geboortejaar denk ik. 😉

Reply
Nicky 24 april 2021 - 23:28

Mooi dat dat kan. En mooie foto’s! Dat vinden ze vast ook heel gaaf!

Reply

Plaats een reactie