Home Centrum Leiden genoot van de zon en mooi filmpje van Typisch Leiden over de stad toen en nu

Leiden genoot van de zon en mooi filmpje van Typisch Leiden over de stad toen en nu

door Emile van Aelst

De temperatuur viel nog wat tegen, maar wat was het ondanks de beperkingen gezellig in het centrum afgelopen weekend. Het zonnetje op de Nieuwe Rijn zorgde voor een gezellige drukte, waarbij het eerlijk gezegd even leek alsof corona niet bestond.

Een bandje stond lekker te spelen op de Koornbeurs.

Zo zonde dat de terrassen nog niet open zijn. Laten we hopen dat volgende week de terrassen echt open gaan, het wordt nu echt wel tijd.

Het is overduidelijk dat het op de terrassen veiliger is dan hutje mutje op elkaar langs de kant van het water.

De to go deed overal goede zaken of het nu koffie, ijs, een snelle hap of frisdrank was.

Het was nog wat fris maar er voeren alweer heel wat bootjes door de grachten.

Als je met de kano de stad door gaat heb je natuurlijk al snel geen last van de kou meer.

Vanaf volgende week woensdag hier hopelijk weer volle terrassen, ik kan bijna niet wachten tot het zo ver is.

Vanavond was de vierde aflevering van de twaalfdelige serie Typisch Leiden op NPO2 . Op de socials zijn de meningen verdeeld en willen de discussies nog wel eens een beetje uit de hand lopen. Ik vind dat het tot nog toe een goed beeld van het huidige Leiden geeft. Laten we de eindconclusie over het programma nu eens bewaren tot na de twaalfde aflevering en niet nu al zeggen dat het niets is, terwijl het nog maar net begonnen is. Natuurlijk snap ik de commentaren van ‘ik zie geen 3 oktober en waar is Rubberere Robbie’, maar het is een beeld van wie er nu in deze stad wonen en 3 oktober is in oktober dus kan je nu niet filmen 🙂  Leiden is ook niet meer de stad met alleen maar plat Leids en je moet er toch niet aan denken dat we nog steeds voor de deur bonen zitten te doppen, het huisvuil in de de grachten en op de huizen in de Camp allemaal bordjes onbewoonbaar verklaard hangen zoals in de jaren zestig en zeventig. Ik denk dat, wat ik tot nog toe gezien heb, een beeld geeft van het huidige Leiden. Iets waar op de socials gelukkig iedereen het wel over eens is dat onderstaand filmpje een mooi beeld van Leiden in vogelvlucht geeft.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 20 april 2021 - 6:59

Ik moet nog steeds even kijken. Ik dacht in mijn hoofd dat het op een dinsdagavond was. Nou ja, het zou ook wel online te zien zijn. Er komt ook nog een aflevering van H’wijk binnenkort… en nee, ik kom er niet in voor.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 april 2021 - 9:58

Klagen, daar is iedereen goed in. Ik vind het super dat op deze manier het Leiden van nu ook eens getoond wordt.

Reply
Margie 20 april 2021 - 11:19

Word hoog tijd dat de eigen boontjes weer gedopt gaan worden…🤠

Jij zou toch echt een goede presentator voor dat filmpje zijn, wat een vreselijke stem heeft die man…gelukkig is er een volumeknop uit te zetten.

Reply
Kakel 20 april 2021 - 20:19

La-la-la-Laaiden! Die stad swingt de pan uit. Zelfs wanneer de terrassen dicht zijn. Als de zon schijnt, houdt je mensen niet binnen. Toch geweldig dat er een 12-delige serie van Leiden wordt gemaakt. Je hebt altijd azijnpissers. Gewoon negeren.

Reply
Nicky 21 april 2021 - 22:04

Lekker dat zonnetje! En och… dat gezeur op social media. Pfff. Zo vermoeiend. Ik vind het een leuk programma, trouwens.

Reply

Plaats een reactie