Home Centrum Van Messing 21 augustus live in Grandcafé Van ’t Huis

Van Messing 21 augustus live in Grandcafé Van ’t Huis

door Emile van Aelst

Het eind van de coronapandemie begint voorzichtig in zicht te komen en waarschijnlijk worden er dinsdag eindelijk echte versoepelingen aangekondigd. Als het goed is dan is in juli het grootste deel van Nederland gevaccineerd en kunnen we ons vrije leventje weer oppakken. Een goede rede om de agenda’s er maar weer eens bij te pakken. Vanaf juni heeft Grandcafé Van ’t Huis elke week weer diverse optredens op het programma staan. Op dit moment wordt er nog hard verbouwd en leek het de band Van Messing leuk om als steuntje in de rug hun nieuwe single Serenade aan te gaan bieden. We spraken af op de brug voor het Stadsbrouwhuis omdat ik beloofd had ook nog wat bandfoto’s te maken.

Met een lekker zonnetje komt die plek natuurlijk extra mooi uit. Met op de achtergrond het Volkshuis waar vroeger ook veel bandjes optraden.

Voor wie Van Messing niet kent. De band bestaat al veertien jaar en speelt uitsluitend zelf geschreven Nederlandse nummers.  Ze hebben in de afgelopen veertien jaar meer dan 150 nummers geschreven, twee albums uitgebracht en diverse single’s. Van Messing bestaat uit Coen Oldekamp slagwerk, Daan Andriessen op toetsen, zang en mondharmonica, Ed Swart basgitaar, Paul Pardon zang, percussie en mondharmonica, op slaggitaar Ton Bavelaar.De nieuwste single ‘Serenade’  is nummer van troost en hoop, iets wat iedereen in deze moeilijke tijd kan gebruiken. Het nummer is ook te beluisteren op Spotify. Rogier Rustige van Grandcafé Van ’t Huis zou zo graag weer bands laten optreden vandaar dat zij juist hem deze single wilden aanbieden. Via de Catharinasteeg gingen we de tuin van het Grandcafé achter de Stadsgehoorzaal in.

 

In de tuin oefenen op zaterdag ook de leden van Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. Het Grandcafé werd vorig jaar als pop up geopend. Na het succes van vorig jaar zomer hebben de Stadsgehoorzaal en het Stadsbrouwhuis besloten definitief samen verder te gaan met het Grandcafé. Vandaar dat er nu druk verbouwd wordt om het definitief in te richten als restaurant en concertzaal.

Er moet nog wel het een ander gebeuren, maar het schiet behoorlijk op. Rogier vond het zo aardig dat hij de single kreeg dat hij de band direct uitnodigde op te komen treden.

Er werd direct een datum geprikt dus zet maar vast in je agenda zaterdagavond 21 augustus. Als we er dan toch zijn willen we ook wel even vast op het podium staan om te voelen hoe dat is.

Zo kan je toch geen foto maken dat ziet er niet uit. Een momentje dan maken we het in orde.

Kijk dat ziet er al een stuk beter uit.

Het bleek dat maar twee van de bandleden ooit eens op het podium van de Stadsgehoorzaal zelf hebben gestaan. Ach als we er dan toch zijn, dan lossen we dat ook even op de zaal is toch leeg.

Het heeft toch wel iets het podium van de Stadsgehoorzaal. Er hebben hier heel wat grote bands gestaan tot zelfs Pink Floyd aan toe in 1969.

Voorlopig is dit podium en een uitverkochte grote zaal nog even toekomstmuziek, maar de foto is er al vast 🙂

Houd voor de concerten in Grandcafé Van ’t Huis de website en de facebookpagina in de gaten.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 19 april 2021 - 11:37

gelukkig hebben we de foto’s nog. 😉 Het duurt nog wel even.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 april 2021 - 14:32

Eerst nog even zo’n prikje halen, ik heb nog niets gehoord.

Reply
Nicky 21 april 2021 - 20:45

Er zitten wel meer zeer geschikte foto’s tussen, vind ik. Ik kom niet in augustus, hoor. Ik denk dat ik niet meer kan wennen aan veel mensen bij elkaar 😉

Reply

Plaats een reactie