Home Corona Stichting Vrienden van Rosa Manus ontving cheque van het Els Borst Netwerk

Stichting Vrienden van Rosa Manus ontving cheque van het Els Borst Netwerk

door Emile van Aelst

Zeker in deze tijden is een stukje saamhorigheid en gevoel voor elkaar van belang. Dit geldt uiteraard ook voor de bewoners en cliënten van het Leidse Vrouwenopvanghuis Rosa Manus. Gelukkig wordt er regelmatig aan de bewoners gedacht. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kwam bijvoorbeeld een delegatie van de Rooie Vrouwen plantjes brengen om de kamers in deze donkere tijden iets op te vrolijken.

De leden van het Leids Els Borst Netwerk  hebben een eigen app groep. In de verkiezingstijd werden er geen zoomvergaderingen gehouden maar wel veel gecommuniceerd via de app groep. Het Netwerk is opgericht om het gedachtegoed en de herinnering aan de vermoorde politica Els Borst hoog te houden. Het Netwerk probeert onder andere de drempel voor vrouwen te verlagen om politiek actief te worden, daarnaast zet zij zich in voor het stimuleren van diversiteit, trainingen en activiteiten. In de app groep ontstond spontaan het idee om iets voor de vrouwen in het opvanghuis Rosa Manus te doen. Op bezoek gaan en iets ondernemen gaat even niet, vandaar dat er via de app groep en de socials een inzamelingsactie met Tikkies kwam om geld in te zamelen waar iets extra’s voor de vrouwen mee gedaan kan worden. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, werd de actie gelanceerd.

De Tikkies actie liep als een trein en om de leden nog meer te betrekken werd op 8 april een digitale rondleiding door het gebouw van Rosa Manus gemaakt. Hier deden circa twintig leden aan mee. Hoe een spontaan idee een geweldige uitwerking kan hebben bleek gistermiddag. Namens het Els Borst netwerk kwam Jolijn Kouwenhoven een cheque aanbieden aan Marlies Haazebroek, secretaris van de Stichting Vrienden van Rosa Manus.

Een prachtig een bedrag van 1.400 euro was het resultaat van de actie. De Vrienden van Rosa Manus gaan samen met projectleider Melania Bonofacio en adjunct directeur Ernie van Dooren een goede bestemming voor het geld bedenken.Er werd in de tuin nog wat doorgepraat en afgesproken, dat zodra de maatregelen het toelaten er een echte rondleiding voor de leden van het Els Borst Netwerk komt.

Fijn om te zien dat in deze rare tijden mensen nog aan elkaar denken en elkaar een steuntje in de rug geven.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 16 april 2021 - 23:27

Ik vraag me wel eens af.. hoeveel leuke vrouwen..ehhh acties heeft Leiden wel niet. Ik raak te tel kwijt.

Love Always
Dimario

Reply
Nicky 17 april 2021 - 0:10

Dat is mooi, zeg. Elk steuntje in de rug is meegenomen.

Reply
Sjoerd 17 april 2021 - 8:16

Zo komen de positieve zaken boven drijven…

Reply
Hans 17 april 2021 - 16:29

Zeker in deze tijden is een stukje saamhorigheid en gevoel voor elkaar van belang.
Dat is zeker waar en deze actie draagt daar aan bij. Hans

Reply
rietepietz 17 april 2021 - 18:47

Dat “beeld”in de tuin leidt me enorm ag, wat stelt het voor, een ijsje? !

Reply

Plaats een reactie