Home Corona Gebr.de Nobel geeft zestig Leidse Parels een podium, ik was bij Downtown District

Gebr.de Nobel geeft zestig Leidse Parels een podium, ik was bij Downtown District

door Emile van Aelst

Na ruim driekwart jaar vandaag weer eens een stevig live concert gezien, wat een verademing gewoon weer eens een band op een podium te zien staan werken.Het Leidse Poppodium Gebr. de Nobel staat natuurlijk ook alweer bijna een jaar leeg. De grote zaal is verbouwd en er komt een nieuwe foyer. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk maar optredens kunnen voorlopig niet. Om bandjes en singer-songwriters een kans te geven zich te laten zien en ook de zaal toch te gebruiken, mogen zestig Leidse Parels zich presenteren. Vandaag was het de beurt aan de Punk Rockgroep Downtown District. De band bestaat uit: zang-ritmegitarist Joel van der Horst, leadgitarist Niels van den Berg,  bas Bjorn Baltus en drummer backing vocals Stan Schrama.Programmeur Leontine de Reede baalde dat ze in de verbouwde zaal nog steeds geen bands en publiek kunnen ontvangen. Ze bedacht het idee om Leidse en regio acts een podium te bieden. Na een oproep kwamen negentig aanmeldingen binnen, waarvan er zestig uitgekozen zijn. Gebr.de Nobel biedt drie uur lang de grote zaal aan en levert daarbij een geluids-en lichtmensen, daarnaast verzorgen ze een video-opname van het optreden.

Vorig jaar is de grote zaal verbouwd en sindsdien pas een keer gebruikt voor een proefconcert eind augustus waar toen honderd mensen bij aanwezig mochten zijn.

Om elf uur kwam de band binnen en begon met opbouwen, want in de drie uur dat de band de zaal mag gebruiken zit ook opbouwen en afbreken.

Ik was door Leontine uitgenodigd om bij het optreden van Downtown District te zijn. Deze punkrock band won in 2019 de De Nobel Award. Ze vroeg of ik dat concert zag zitten. Naderhand moest ik eigenlijk wel lachen ik houd al vanaf 1973 ( moest ik even opzoeken hoor) van Punkrock toen ik de LP van The New York Dolls bij V&D kocht vanwege de hoes en gelijk weg was van het nummer Trash. Terwijl de band aan het opbouwen was, werd boven via de monitors gecheckt of alles goed in beeld ging komen.

De geluidsman van Gebr.de Nobel moest er even aan te pas komen om te zorgen dat de drummer goed over kwam.

Tijd voor de soundcheck.

Ondanks dat het pas de soundcheck was klonk het al lekker.

Hohoho, is pas de soundcheck hoor 🙂

Alles stond klaar en stagemanager Tamara van Basten gaf de laatste instructies en konden de opnames beginnen.Vijf, vier, drie, twee, een  en knallen maar.

Het eerste nummer was de single die omstreeks mei uit gaat komen, dus hou de facebookpagina en andere social media van de band in de gaten.

In een ruim half uur tijd kwam het een na het andere nummer in rap tempo voorbij.

Ik genoot van het optreden maar het was tegelijk ook een gekke gewaarwording. Donderdagmiddag 13 uur, de band stond op het podium, de technici zaten in de coulissen en boven en ik stond in mijn eentje in de grote zaal naar het concert te kijken. Het smaakte naar meer en laten we hopen dat we snel weer goede liveconcerten in Gebr.de Nobel kunnen gaan zien.

In het filmpje/fotoslideshow hieronder nog wat sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 april 2021 - 7:04

Heerlijk, wat zal je genoten hebben….

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 april 2021 - 8:16

eigenlijk is dat super wat Gebr. de nobel doet…

Reply
Hans 9 april 2021 - 22:00

Prachtig dat je aanwezig kon zijn, is toch een muzikale verademing. Hans

Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reply
rietepietz 10 april 2021 - 12:10

Ik doe een gokje…. Je hebt je te pletter genoten!

Reply
Nicky0607.nl 10 april 2021 - 20:43

Wat een goed idee! En wauw! Het was dus een privé concert! Da’s toch wel uniek.

Reply

Plaats een reactie