Home Feestdagen Feestje voor Leidse ouderen, de paashaas bracht eieren, muziek, dans en nog veel meer

Feestje voor Leidse ouderen, de paashaas bracht eieren, muziek, dans en nog veel meer

door Emile van Aelst

Voor het tweede jaar werden Leidse ouderen de dag voor Pasen verrast door de paashaas en zijn helpers. Op de t-shirts die Olaf Lepoeter en zijn medewerkers dragen staat 1TEAM 1TAAK. Mochten er volgend jaar nieuwe shirts gedrukt moeten worden dan zou de drukker stiekem op de achterkant de tekst ‘ dit zijn geweldenaren voor hun oudere medemens’ moeten drukken.

Het is onmogelijk een heel verslag van de dag te maken er gebeurde zoveel dat ik wel tien blogs zou kunnen vullen. Ik stap er dan ook met grote stappen doorheen. Het filmpje onderaan deze pagina geeft hoe dan ook een duidelijk beeld hoe geweldig het was. Particulieren en bedrijfsleven hadden dit jaar zoveel cadeaus en eitjes gedoneerd, dat er zelfs eitjes over waren  voor een tweede goed doel. De dag is natuurlijk voor de ouderen, maar oud zijn begin je met jong zijn. Niets is triester dan als klein kind met een levensbedreigende ziekte in het ziekenhuis terecht te komen. Vandaar dat vrijdagmiddag paaseitjes werden aangeboden aan Arno Roest, kinderarts bij het Willem Alexander Kinderziekenhuis in het LUMC. Genoeg eitjes voor de kinderen, hun ouders en het verplegend personeel van het kinderziekenhuis.

Zaterdag ging ik mee naar een aantal verzorgingshuizen en startte bij Het Gebouw en de De Haardstee op het Bonaireplein, waar al ’s morgens om 10.30 uur een feestje werd gevierd.

Door het grote aantal verzorgingshuizen dat zich had opgegeven was er een strak schema en was er per locatie een half uurtje ingepland. Maar dat was dan wel een heel gezellig half uurtje.

Een schot in de roos waren de optredens van dansschool De Rode Sneakerz. De leerlingen hebben de hele dag gedanst en gingen zo geweldig leuk om met de ouderen. Overal waar ze kwamen deden ze niet alleen hun eigen dansen, maar improviseerden ook op de Hollandse nummers en brachten hun plezier over op de ouderen.

Het volgende feestje was in Huis op de Waard.Vanwege de wind in de tuin zaten de meeste bewoners binnen of op het balkon, maar ondanks dat werd het toch een heerlijk feest, in het filmpje onderaan is dat duidelijk te zien.

Paashaas Olaf vertelde dat hij niet alleen paaseieren bij zich had, maar ook advocaat met slagroom. Ouderen houden toch van bingo, nou dat komt goed uit want ik heb ook een bingoapparaat bij me en een reuze paasei voor de winnaar.

En om jullie mooie kamers nog mooier te maken hebben de kinderen van scholen in Leiden en Leiderdorp tekeningen voor jullie gemaakt.

Even paaspauze.

Hoe ging dat liedje ook alweer, ‘daar komt de paas, daar komt de paas’ of nee dat was iets met bruid.

Kelly Roest eigenaresse van IJssalon Carmina had gezorgd dat er tussen de middag voor iedereen broodjes klaar stonden en natuurlijk een ijsje voor De Rode Sneakerz.

Ik pikte de draad weer op bij verzorgingshuis Haagwijk in Zuid-West.

We hadden echt waanzinnig geluk de weersvoorspellingen waren niet zo best, maar de zon bleef schijnen.

Leo Klein had met zijn lekkere meezingers overal waar we kwamen groot succes.

De zonnige tuin leende zich perfect voor een groepsfoto.

Ennuhhhh hoe was het ook alweer, oh ja  1TEAM 1TAAK.

Het is duidelijk hoe blij de bewoners met dit soort initiatieven zijn. Voor iedereen hadden ze een paasei gemaakt met een bedankbriefje erbij.

Snel door naar de Parelvissers waar het ook altijd gezellig is. Vanwege het ondertussen echt mooie weer zaten de bewoners in de tuin. Even dacht ik dat het personeel vrij had en vervangen waren door paashazen. Geweldig alle medewerkers in paaskostuum.

Gelukkig kwam ik bij de Parelvissers ook mijn goede vriendin Wies Cave tegen, die nog steeds van elk feestje kan en wil genieten.

Het lijkt net of die ouderen steeds jonger worden.

Het werd in de Parelvissers al snel een groot feest waarbij de Rode Sneakerz, de paashazen en het personeel het terras op stelten zetten.

Nadat de paashaas vertrokken was werd de advocaat met slagroom neergezet voor de bewoners en bleef het nog lang onrustig op het terras 🙂

Mijn complimenten voor iedereen die hier aan meegewerkt heeft en daarmee laat zien dat er gelukkig nog mensen zijn die aan elkaar denken in plaats van alleen maar te klagen. In het filmpje hieronder zie je duidelijk hoe 1TEAM 1TAAK en de bewoners allebei genieten van dit soort prachtige initiatieven.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 4 april 2021 - 22:57

En ik maar denken dat paashazen veel kleiner waren.

Love as Always
Dimario

Reply
Suskeblogt 5 april 2021 - 8:59

Altijd goed om ook eens aan de bejaarden te denken op feestdagen.

Reply
Sjoerd 5 april 2021 - 9:03

Volgens mij heeft iedereen ervan genoten. Je moet er niet aan denken dat het weer niet meewerkt…

Reply
Nicky 5 april 2021 - 13:36

Hartstikke leuk! Wat fijn dat er zoveel mensen geholpen hebben om de oudjes een mooie dag te bezorgen.

Reply
Yova 5 april 2021 - 17:24

Echt geweldig blog om te zien. Pasen is zeker heel veel konijn te zien. Ouderen kunnen ook van genieten. Stralen en nog eens stralen. Leuke filmpje……

Reply
rietepietz 5 april 2021 - 21:13

Wat een mooi feestje weer , in Leiden kan geloof ik álles.

Reply
Kakel 6 april 2021 - 17:30

Wat kan er veel bereikt worden als iedereen de handen ineen slaat. Al die vrijwilligers, artsen, verpleegkundigen, bedrijven…En de zon scheen ook nog! Dik verdiend, natuurlijk.
Lieve groet.

Reply

Plaats een reactie