Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Vereeniging plaatste manshoge hutspot voor de deur van hun nieuwste lid

3 October Vereeniging plaatste manshoge hutspot voor de deur van hun nieuwste lid

door Emile van Aelst

Vandaag was er een bijzondere bijeenkomst en korte plechtigheid in het Plantsoen. 1 April is niet alleen de dag van de grappen, het is ook de dag van de bevrijding van Den Briel in 1572. Op die datum hebben de Watergeuzen Den Briel bevrijd van de Spanjaarden en twee en half jaar later op 3 oktober 1574 werd Leiden door de Watergeuzen bevrijd. Vandaar dat ook in Leiden regelmatig op 1 april even stil wordt gestaan bij de bevrijding van Den Briel en het beleg van de Spanjaarden.

Bij het doornemen van het ledenbestand van de 3 October Vereeniging bleek dat een kleine heel bekende Leidenaar geen lid is van de Vereeniging. Hij kwam vorig jaar in Leiden wonen en werd al snel een bekende Leidenaar. In zijn kielzog zijn meer familieleden en vrienden in Leiden komen wonen. Het leek de 3 October Vereeniging leuk hem te eren met een gratis lidmaatschap en nog enkele verrassingen. Vandaar dat we uitgenodigd waren door commissieleden Marjolein Hettinga, Lodewijk Wisse en René Preenen om van deze bijzondere gebeurtenis getuige te zijn.

De nieuwe bekende Leidenaar heeft een benedenwoning in het Plantsoen die niet onder doet voor de statige herenhuizen aan het Plantsoen en de Zoeterwoudsesingel. We gingen met de verrassingen op pad naar het huis.

Marjolein checkte voor de zekerheid nog even het adres, Boompand 5 Plantsoen Leiden het kon niet missen.

Sleutelstad zit altijd bovenop het nieuws, zelfs als het klein nieuws is.

Ondanks dat René wel drie keer geklopt heeft werd er niet opengedaan, dus waarschijnlijk was de heer K Bouter even wandelen.

René vertelde dat de Vereeniging de heer K Bouter een gratis lidmaatschap aanbied, omdat het niet helemaal duidelijk is of hij nu wel of niet nog getrouwd is had hij voor de zekerheid ook een duo lidmaatschap bij zich. Hij hoopt natuurlijk dat ook de andere kabouters in het Plantsoen nu lid worden want 7,50 euro is toch een kabouterprijsje. Om geen ongelijkheid te krijgen, iedereen kan lid worden voor zo’n kabouterprijsje.

Omdat K Bouter de eerste kabouter in Nederland is die lid is van de 3 October Vereeniging, werd een passend cadeau in zijn voortuin achtergelaten. Een manshoge 3 October Hutspot.

Het lidmaatschap zat in een aparte enveloppe en werd erbij gedaan.

Het enig dat nog ontbrak waren de 3 October- en Leidse vlag, maar ook daar was aan gedacht.

Er was nog een verrassing. Met 3 October gaat natuurlijk elke Leidenaar naar de kermis, alleen een kabouter wordt daar al snel onder de voet gelopen. De firma Voskuil heeft elk jaar een minikermis in haar etalage staan.

In overleg met Voskuil is besloten dat de Leidse kabouters op 2 en 3 oktober onbeperkt toegang hebben tot alle attracties bij Voskuil’s minikermis.

Het is jammer dat K Bouter niet aanwezig was, maar als hij thuis komt zal de verrassing extra groot zijn.

Na afloop gaf René nog een interview aan Sleutelstad en hoopte op meer kabouterleden in de toekomst.

Filmpje en interview zijn hieronder terug te zien.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Hans k 2 april 2021 - 1:11

😂😃😄😊😁

Reply
די מריו 2 april 2021 - 7:33

Ik heb niets gehoord over corona en kabouters, volgens mij hebben die nergens last van. Toch wel mooi dat jullie hem zo verwennen.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 2 april 2021 - 8:34

Een leuk initiatief, ik hoop dat K. Bouter zich snel weer laat zien.

Reply
rietepietz 2 april 2021 - 8:47

Wat jammer dat ik m’n bezoekje niet juist op 1 april had gepland, ik zou zo genoten hebben van de heren in hun prachtige kostuums. Wat is het toch leuk dat ze er daar bij jullie bij dit soort gelegenheden zo aan vast houden.

Reply
Hans 2 april 2021 - 22:31

Nou, en lid geworden en dan ook nog een persoonlijk bezoek.
Maar denk dat kabouter even een klusje aan het doen was, dat doen kabouters zegt men. Hans

Reply
Nicky 2 april 2021 - 22:53

Dat is wel een heel warm welkom voor de heer K. Bouter, zeg. Prachtig!

Reply
Kakel 6 april 2021 - 18:06

De verrassing bij thuiskomst zal énorm groot zijn (-: Zou het kunnen dat K. Bouter de kermis aan het inspecteren was?
In Leiden is ze werkelijk niets te gek. Ik vind het geweldig!

Reply

Plaats een reactie