Home Corona 75 jarige Frank Elkhuizen, oprichter Jazzclub Hot House, kreeg aubade voor de deur

75 jarige Frank Elkhuizen, oprichter Jazzclub Hot House, kreeg aubade voor de deur

door Emile van Aelst

In deze coronatijd is een verjaardag groots vieren er niet bij. Maar als je als groot jazzliefhebber 75 wordt dan moet er toch iets muzikaals gebeuren. Vandaar dat Frank’s vrouw Thea een verrassingsaubade regelde met de saxofonisten Leo van Oostrom en Bart Wirtz. Even voor elven lag de Herengracht er rustig bij, niets wees er op dat er iets ging gebeuren.

Schijn bedriegt, een aantal bewoners ging voor de deur staan en in de verte kwamen de twee saxofonisten aan lopen.

Voor de deur van Frank stopten ze. Aanbellen is niet nodig saxofoon herkent hij op kilometers afstand. Hij kwam dan ook direct naar buiten en riep Thea kom eens kijken wie er zijn. Alsof Thea het niet wist, ze had dit in het diepste geheim voorbereid en ik verdenk haar er nog van dat ze het zelfs met het KNMI op een akkoordje heeft gegooid om voor zon te zorgen.Frank is samen met zijn vrouw Thea medeoprichter van Jazzclub Hot House. In 1969 werd de jazzclub opgericht en zo lang zijn zij ook bij elkaar en nog steeds te vinden bij talloze jazzconcerten. Frank genoot van het optreden en vertelde ‘ dames en heren Leo van Oostrom mijn oudste jazzvriend en Bart Wirtz mijn jongste jazzvriend.

 

Omdat een groot feest niet mogelijk is had Thea gevraagd of iedereen een kaartje wilde sturen om het huis er toch nog feestelijk uit te laten zien.

Dat is goed gelukt zowel de voor- als achterkamer hangen vol met kaarten, foto’s en tekeningen.

Er mocht natuurlijk niet gezoend worden, maar daar had Thea iets op gevonden.

Voor iedereen was er een coronaproof zoen.

Na een kwartiertje was het privéconcert voorbij. Een fotootje van een stukje Leidse jazzgeschiedenis, de oprichters van Hot House en saxofonisten die er beiden veel gespeeld hebben.

Een mooier begin van je 75e verjaardag kan je je als jazzliefhebber toch niet wensen. Hieronder een korte fotoslideshow en flitsen van het optreden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 1 april 2021 - 7:05

Leuk dat voor sommige mensen iets extra’s wordt geregeld. Gefeliciteerd.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 1 april 2021 - 11:07

Ik had er al wat van gehoord. Super…

Reply
rietepietz 1 april 2021 - 15:04

Wat kan een jazzliefhebber nog meer wensen op z’n 75ste verjaardag!

Reply
Nicky 2 april 2021 - 21:29

Dat zijn verjaardagen om nooit te vergeten.

Reply

Plaats een reactie