Home Centrum Geen tijd, maar toch beetje genoten van de zon

Geen tijd, maar toch beetje genoten van de zon

door Emile van Aelst

Beetje druk en rommelig dagje geweest vandaag, vandaar geen tijd om een echte blog te maken. Het mooiste was natuurlijk dat de zon scheen en ik een oude bekende tegenkwam in het Plantsoen, maar daarover morgen meer.

Op de terugweg vanuit het plantsoen even genieten van de prachtige bloesem bij de Pieterskerk.

Oeps dilemma, ik ben voor veel toerisme en dagjesmensen in Leiden, maar eerlijk gezegd was die rust ook wel mooi 🙂

Ik ging even kijken bij het Gerecht waar een kunstwerk wordt gebouwd. Ik hoorde dat het een initiatief is van het Lucas van Leyden Fonds.

Eerlijk gezegd had ik het idee dat de Koreaanse Kimsooja de eerste Lucas Art Award had gewonnen en er een soort constructie met verlichte bogen zou komen over een van de grachten. Eerdaags maar eens navragen of dit een ander project is of dat de plannen voor het kunstwerk veranderd zijn.

Ik reed over het Rapenburg en dan is bij mooi weer de kans groot dat Joke en Toon van der Poel in het zonnetje voor het huis zitten. Behalve Toon en Joke genoot ook de kat van het mooie weer, tenminste dat dacht ik.

Toen ik stond te praten en even niet oplette ging hij er bijna vandoor op mijn scooter.

Joke was even geen Leidse truien aan het breien, maar liet wel een mooie hoody zien die ze heeft gekregen.

Het afgelopen jaar heeft Toon geprobeerd zoveel mogelijk sleutels te fotograferen in Leiden, het zijn er honderden geworden. Terecht trots liet hij mij het boek met alle foto’s zien.

Hij heeft wel een heel leuk idee en wil daar eerdaags mee aan de slag en/of zoekt mensen die hem hierbij kunnen helpen. Een wandeling langs een aantal van de door hem gefotografeerde sleutels. Je zou daar dan een speurtocht van kunnen maken om een aantal sleutels te vinden. Het mooiste zou zijn als er een app van deze wandeling zou komen.

Tussen alle drukte door gelukkig toch nog even genoten van de zon.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

rietepietz 30 maart 2021 - 8:15

Je bent gewoon een meer dan bezig bijtje. 😉 Ben benieuwd naar de “oude bekende” ( niet jong dus , dat weten we alvast 😉 ) Met dat mooie weer moet je natuurlijk de drukte in de buurt van de parken zoeken, niet in de binnenstad waar toch niets te beleven is.

Reply
Sjoerd 30 maart 2021 - 9:26

Genieten moet je zeker niet vergeten, maar wat wordt Leiden zonder toeristen, ik geloof dat je daar ook een artikel voor zou kunnen schrijven.

Reply
Suskeblogt 30 maart 2021 - 16:13

Het toerisme heeft overal een ferme klap gekregen. Dan praten we nog niet over de horeca. Of we ooit terug naar het oude normaal gaan is de vraag.

Reply
Kakel 30 maart 2021 - 18:01

Geen echt blog? Dat maken jouw lezers wel uit, hè? (-: Je foto’s zijn práchtig! Ik zou de eerste de beste sprinter naar Leiden willen pakken, zo mooi is jouw stad. Ik weet wie jij hebt ontmoet. Logisch dat je daarna een beetje stilvalt….
Natuurlijk genieten dieren ook van de zon. Goed dat je je scooter tijdig veilig stelde.
Lieve groet!

Reply
Roggeveenzelf 30 maart 2021 - 19:43

Leuk Emile! Er staat inmiddels een artikeltje op het Leidsch Dagblad over het kunstwerk.

Reply
די מריו 30 maart 2021 - 20:46

Leiden in de zon, dat is toch het mooist.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 31 maart 2021 - 22:00

Wat een heerlijke dag. Toch lekker genoten tussendoor.

Reply

Plaats een reactie