Home Corona Handig zo’n tijdsslot, anders blijf ik weer veel te lang hangen bij Koksmes expert

Handig zo’n tijdsslot, anders blijf ik weer veel te lang hangen bij Koksmes expert

door Emile van Aelst

Regelmatig ga ik even rondkijken, een praatje maken of uiteraard messen of iets anders kopen bij Roderick en Monique van Koksmes expert. Probleem is alleen dat ik altijd zo lang blijf hangen vanwege de gezelligheid en omdat ik mijn ogen uitkijk.  Ik sprak Roderick laatst in de stad. Hij vertelde dat hij de zaak had heringericht en nu een dubbele hoeveelheid messen heeft kunnen uitstallen. Wie Ro kent weet hoe enthousiast hij daarover kan vertellen, je bent bij wijze van spreken al bezig met koken voor je verder gelopen bent.

Het kwam op zich goed uit om weer eens binnen te lopen, want er moesten een aantal van mijn messen geslepen worden. Tja zelfs je messenset heeft te lijden onder een jaar corona. Ik haal wel regelmatig maaltijden bij de horeca, maar zelf kook je natuurlijk ook meer en uitgebreider.

Zomaar binnenlopen kan hier uiteraard ook niet, dus belde ik eerst even en kreeg Mo aan de telefoon.

Misschien komt het omdat we elkaar al jaren kennen, maar zelfs het bellen is al een feestje 🙂

Dat is het leuke met de winkel, Ro is voor de messen, de kruiden en de kooktips en Mo voor de kunst en originele ideeën.

Ik nam mij voor heel snel en heel kort binnen te wippen. Uiteraard ging ik weer de fout in. Behalve dat ik weer allerlei leuke dingen zag, viel mijn oog opeens op de toonbank. Die staat er al jaren maar nu opeens vielen de laatjes mij op. Zeker een oude apothekerskast vroeg ik belangstellend.

Ze zeggen wel, toeval bestaat niet, ik denk dat het wat betreft de toonbank klopt. Jaren geleden liepen Mo en Ro zomaar een kringloopwinkel binnen in het oosten van het land. Hun oog viel op de toonbank en ze vonden hem direct mooi. Ze hoorden dat hij uit Duitsland kwam en daar in een winkel gestaan had. Nadat ze hem gekocht hadden keken ze thuis eens goed op bordjes van de laatjes. Wat denk je, het was een vitrine geweest voor messen, vijlen en scharen.

Te zien aan de afdrukken hebben onder de glasplaat duidelijk jarenlang onder andere scharen gelegen.

Nu was de toonbank de oorzaak dat ik langer bleef hangen dan ik wilde. Gelukkig dat er door de tijdsklok iemand na mij kwam anders had het nog wel een stuk langer kunnen duren. Met een tas vol kruiden ging ik naar huis. Eerdaags mijn geslepen messen ophalen, ik zal vast plek maken in mijn agenda.

Ook eens een kijkje nemen gewoon even bellen, nou ja even ……….

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Elisabeth van der Ark 29 maart 2021 - 9:39

Leuk om die foto’s te zien en het verhaal van de kast te lezen.

Reply
Sjoerd 29 maart 2021 - 10:02

Ik vrees dat als ik daar ga kijken, ik niet zonder iets de deur uitga.

Reply
די מריו 29 maart 2021 - 13:01

Ik ben nog echt verknocht aan mijn eigen messen. En die slijp ik nog zelf Maar met zo’n goede winkel in de buurt hoef je je daar niet druk over te maken.

Love As Always
Dimario

Reply
Sylvia de Wit 29 maart 2021 - 15:24

Leuke winkel!

Reply
rietepietz 29 maart 2021 - 18:32

Mocht ik ooit “messenwerper willen worden weet ik ‘m te vinden. 😉 En voor een goed mes ook natuurlijk.

Reply
Suskeblogt 29 maart 2021 - 19:33

Hier heb ik geen zo’n messenwinkel in de buurt. Bepaalde messen en scheermessen koop ik online in een winkel in Mechelen. Wel wat ver voor mij om daarvoor naar Mechelen te rijden.

Reply
Nicky 31 maart 2021 - 16:13

Oh, wat een heerlijke winkel om rond te struinen. En die toonbank is geweldig!

Reply

Plaats een reactie