Home Centrum Vier de lente tijdens het Hanamifestival in de tuin van museum Volkenkunde

Vier de lente tijdens het Hanamifestival in de tuin van museum Volkenkunde

door Emile van Aelst

De komende dagen zie je overal de bloesem verschijnen. Een van de mooiste plekken in Leiden om van de bloesem te genieten is in de tuin van museum Volkenkunde. Het museum zelf is helaas vanwege corona nog steeds gesloten, maar de medewerkers staan toch uitgebreid stil bij de bloesem in de tuin. De bomen staan al volop in de knop en eerdaags is de bloesem een geweldig gezicht.

Om een indruk te krijgen eerdaags ziet het uit als op deze foto van twee jaar geleden.Nu kan je natuurlijk ook al genieten van de bomen die in bloei staan en even lekker gaan zitten tijdens je lunchpauze, Singelparkwandeling of gewoon als je er toevallig langs komt. In Japan noemen ze de bloesemtijd de Hanami en komt neer op bloesem kijken. Veel Japanners gaan er in deze tijd op uit om onder genot van lekker eten en drinken te genieten van de bloesem. Het is voor hun ook het moment om na te denken over de vergankelijkheid van het leven, want de bloeitijd is overweldigend mooi, maar kort.

Omdat de Hanami gepaard gaat met eten en drinken is er bij de take away van museumtuin café Abel een speciaal picknickpakket te koop.

Binnen staan de lekkere hapjes klaar om in de tuin onder de kersenbomen, de Sakura in het Japans, op te eten.

Het museum heeft ook een speciale Sakura wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen, leef je uit met gedichten, foto’s, tekeningen of schilderijen van de tuin. De hoofdprijs is een Japanpakket met producten uit de museumshop. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Speciaal vanwege de Hanami wordt het museum ’s avonds in zacht rose kleuren uitgelicht.

Eerlijk gezegd kan het zijn dat ik net op het verkeerde moment kwam, maar echt rose vond ik het niet. Zacht wit is ook wel mooi hoor.

Het is hoe dan ook aan te raden de komende tijd te gaan genieten van de prachtige tuin en de bloesem van de bloeiende kersenbomen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 27 maart 2021 - 7:31

We moeten gewoon optimaal genieten van wat er wel kan…

Reply
די מריו 27 maart 2021 - 7:42

Alleen om daar al te zijn is een betovering.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 27 maart 2021 - 11:59

Dit ligt dus op de route van het singelpark begrijp ik. Misschien moest ik van de week maar eens in de trein springen. Ik neem aan dat ik die route Singelpark bij het station wel ergens op kan pakken, Plaatje hoor die bloesembomen.

Reply
Nicky 28 maart 2021 - 23:30

Altijd mooi, die bloesem! Ik houd het ‘trouwlaantje’ achter ons huis in de gaten. Is iets dichterbij.

Reply

Plaats een reactie