Home Corona Honderdvijftig studenten van Quintus doen vrijwilligerswerk tijdens de Quintus Karmaweek

Honderdvijftig studenten van Quintus doen vrijwilligerswerk tijdens de Quintus Karmaweek

door Emile van Aelst

Al jaren timmert de goede doelencommissie Pro Bono van studentenvereniging Quintus hard aan de weg om zich in te zetten voor verschillende goede doelen in de stad. Een van de grote acties zijn de jaarlijkse ouderendiners, ook zwommen zij mee met de Swim Inn om geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, ze verkochten slush puppy’s voor de ALS stichting en zo is er nog een lange rij doelen waar de Pro Bono geld voor ingezameld heeft of voor gewerkt heeft. Deze week is het Karma week bij Quintus en zijn ruim honderdvijftig Quinten de hele week bezig met allerhande vrijwilligerswerk in Leiden.

Dat kan van tuintjes opknappen, wandelen met ouderen, zelfgemaakte soep uitdelen tot een speeltuingebouwtje schilderen aan toe zijn.

Ik nam een kijkje bij twee Quinten die een tuintje aan het opknappen waren in Leiden noord bij iemand die dat zelf lichamelijk niet meer aan kan. Er kwamen meerdere bouwzakken tuinafval uit, maar met zoveel snoeiwerk heb je wel eer van je werk en zie je wel wat je gedaan hebt 🙂

Quintus bestuurslid Annika van Kouwenhoven vertelde mij, ‘er wordt deze week samengewerkt met verschillende Leidse welzijnsorganisaties zoals Stichting Present, Incluzio, Buzz, NL voorElkaar en Oma’s Soep. De bedoeling van de week is tweeledig. In deze coronatijd is de eenzaamheid zowel onder ouderen als studenten groot. In deze week zien de studenten elkaar weer eens en komen ook in contact met ouderen en anderen in de samenleving en doen ook nog mooi werk.’ Een duidelijke win, win, win, win situatie. Ik ging ook langs in de Ambonstraat waar ook hard gewerkt werd bij speeltuin Oosterkwartier.

Het clubgebouw van Speeltuin vereniging Oosterkwartier is van binnen onlangs opgeknapt, voor de buitenkant was echter geen geld meer om een schildersbedrijf in te huren. De leden van Quintus brachten hier uitkomst. Onder leiding van Doortje van Helder van de Stichting Present zijn de Quinten hier aan het schilderen.

Gelukkig is het deze week droog en vaak zonnig weer, dat is niet alleen goed om te schilderen, maar ook nog extra gezellig met een zonnetje erbij.

Het is niet een kwestie van gooi die kleur er maar op. Nee er wordt heel serieus gewerkt en alles afgeplakt.

Blijft een K.. klusje die kleine randjes.

Sorry ik kon niet even het raam vasthouden, ik moest foto’s nemen.

Het viel duidelijk op dat iedereen het fijn vond elkaar weer eens te zien en samen bezig te zijn.

Oosterkwartier bestuurslid  Prisillia van Noort liep met een big smile rond. De tuin ligt er mooi bij, er is vandaag een nieuw speeltoestel in gebruik genomen en ook het pand wordt deze week geschilderd. Soms zit alles mee als speeltuinbestuur 🙂 Ik liep een rondje en zag dat de tuin er mooi bij lag. Mooie grote toestellen ook met veel minder onderhoud dan wij vroeger in speeltuin Groenoord hadden.

Op enkele iets grotere toestellen na zag Groenoord er vroeger ongeveer uit zoals dit stukje ‘ouderwetse’ speeltuin. Het was een kleine trip back to memorylane toen ik door de speeltuin liep. Maar ja ik ben dan ook ongeveer 25 jaar speeltuinbestuurder geweest in Groenoord 🙂  Dit toestel was net vanmorgen in gebruik genomen.

Het was rustig in de speeltuin omdat de kinderen op school zitten. Dan heb je wel de hele speeltuin voor je opa en je zelf.

De Quinten en speeltuinvrijwilliger Sjaak van Slingerland namen even een welverdiende pauze voor ze weer verder gingen met hun omvangrijke schilderklus.

Behalve de Karmaweek heeft ‘Pro Bono’ ook een mondkapjes-actie opgezet waarbij leden van Quintus een herbruikbaar mondkapje bestellen. Op die wijze wordt zwerfafval tegengaan. De opbrengst van de kapjes gaat naar Stichting ZWIC. ZWIC ondersteunt zorgmedewerkers en familie die financieel zwaar getroffen zijn door een intensive care traject of sterfgeval. Mooi hoe de goededoelen commissie bezig is, waarbij de leden ook zien dat er veel meer in Leiden is dan alleen de vereniging. In het verleden zijn al meerdere Quinten blijven hangen als vrijwilliger bij een van de projecten of organisaties waar ze mee in aanraking kwamen.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 26 maart 2021 - 6:57

goed werk en je ziet, elkaar helpen kan ook in deze periode.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 26 maart 2021 - 8:46

Super vind ik dat om mensen te helpen die dat zelf niet meer kunnen, of stichtingen met ideëele doelstellingen.

Reply
rietepietz 26 maart 2021 - 13:18

Het is de studenten gegund dat ze er zélf ook plezier van hebben. Als dát geen win/win situatie is weet ik het ook niet meer.

Reply
Hans 26 maart 2021 - 15:54

Heel positief en zo ontmoeten ze elkaar ook weer eens.
Zo zijn ze en andere gelukkig. Hans

Reply
Hans 26 maart 2021 - 22:17

Ot. Heb een verzoekje in het tweede uur voor je gedraaid in de show.
Om herinneringen op te halen.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reply
Nicky 28 maart 2021 - 20:18

Hartstikke gezellig om samen te klussen voor het goede doel natuurlijk. Dat is zeker win-win.

Reply

Plaats een reactie