Home Corona Leidenaren chauvinistisch welnee joh :-) maar een muzikaal Leids bedankje voor het Janssen vaccin moet toch kunnen

Leidenaren chauvinistisch welnee joh :-) maar een muzikaal Leids bedankje voor het Janssen vaccin moet toch kunnen

door Emile van Aelst

Wie hier al langer leest weet best wel dat wij Leidenaren redelijk chauvinistisch over ons stadje kunnen zijn.  Daar hebben wij dan ook alle redenen voor, veel geleerden studeerden en woonden hier, grote delen van alle kabinetten studeerden hier, de jarenlange beste DJ ter wereld Armin van Buuren en cabaretier Jochem Myjer wonen hier en ga zo nog maar even door. Maar op dit moment is Leiden natuurlijk al een tijdje wereldnieuws omdat het Janssen vaccin tegen covid19 is goedgekeurd en als eerste vaccin is er maar één prik van nodig.

Het gelegenheids-duo de Hunkers bestaande uit  Lennard Hackman op gitaar en zangeres Vannie Gend hunkeren ook al tijden naar de gewone en leuke dingen van het leven zoals winkelen, terrasje pakken, reizen en concertje of festivalletje bezoeken. Dankzij het Janssen vaccin komt dat allemaal een stuk dichterbij en hoeven we eerdaags niet meer massaal naar de coronateststraat.

Nee we kunnen hopelijk eerdaags massaal naar het ECC om een injectie te halen van buurman Janssen Biologics. Ergens best wel raar, het vaccin is in Leiden ontwikkeld, echt op 300 meter afstand van de grote Leidse priklocatie, en moet dan eerste de halve wereld over voor het hier weer terugkomt.

Ik ben natuurlijk totaal niet chauvinistisch 🙂 maar toch heb ik het meeste vertrouwen in een vaccin wat hier in Leiden is ontwikkeld en waar Leidse en van oorsprong Katwijkse ( Katwijkser dan Schuitemaker is niet te vinden) wetenschappers aan meegewerkt hebben.  Eigenlijk zouden we er een leuk Leids feestje van moeten maken, in plaats van in de rij voor Haring en Wittebrood dit jaar eerdaags in de rij voor het Janssen vaccin. Alles staat al klaar kom maar door met dat vaccin.

Ik stel mij graag als eerste beschikbaar 🙂

Nou ja, wie weet zorgt Janssen er voor dat eerdaags iedereen weer zo vrij als een vogel is.

Ik denk dat we het lied ‘Ja jûh Janssen’ van de Hunkers toe moeten gaan voegen aan het lijstje betere Leidse nummers.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 25 maart 2021 - 21:54

Een klein beetje chauvinisme is in Leiden nooit te bespeuren.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 maart 2021 - 21:57

Ik kom bij je in de rij staan…

Reply
Nicky 26 maart 2021 - 20:27

Nou, daar mogen jullie ook best trots op zijn, hoor!

Reply

Plaats een reactie