Home Leiden GGD Hollands Midden ontving Rookvrije Generatie Award

GGD Hollands Midden ontving Rookvrije Generatie Award

door Emile van Aelst

De Hartstichting, KWF en de Longstichting reiken deze week voor het vierde jaar de Rookvrije Generatie Awards uit. De Awards zijn voor personen, verenigingen, instellingen of gemeentes die zich inzetten voor een rookvrije generatie. De winnaars dit jaar werden dit jaar verrast op de werkplek. In totaal zijn er 7 categorieën, de Awards gingen dit jaar naar: Bedrijven: Samenwerking tussen NS & ProRail Personen: De Twentse buschauffeurs Sportverenigingen: De 4 tennisverenigingen Heemskerk Scholen: Geert Groote College Amsterdam Spelen en recreëren: Zwembad de Molen Hey Schijndel Zorg: Erasmus MC Rotterdam en last but not least bij de categorie Gemeenten: GGD Hollands Midden.

Slechts enkele medewerkers waren ingeseind dat de Award gewonnen was en vanmiddag aan communicatieadviseur Henriëtte Bertram zou worden uitgereikt. Tegen half twee verzamelden zich een aantal medewerkers, cameramensen en verslavingsarts Robert van de Graaf die de Award ging uitreiken.

De opzet was dat Robert de medewerkers van de GGD ging verrassen, dus even spontaan aan komen lopen 🙂

Binnen ging hij op zoek naar communicatieadviseur Henriëtte Bertram.

Henriëtte was ondertussen wel al naar beneden gelokt, maar had nog geen idee wat haar te wachten stond.

Buiten vertelde Robert van de Graaf dat hij de award uit kwam reiken. Dat de keuze op de GGD Hollands Midden is gevallen verbaast mij niet echt. Ze hebben een speciaal nieuw platform opgezet om een rookvrije generatie onder de aandacht te brengen. Ze hebben het voor elkaar gekregen dat uit alle gemeentes die onder hen vallen een wethouder zich uitspreekt om zich hard te maken voor een rookvrije generatie. De filmpjes van alle wethouders uit de regio staan op het platform.

Ondertussen snorde de camera natuurlijk door.

Yesss we hebben gewonnen.Het is ook best wel knap, de jury bepaalt 50% en de andere helft moet verzameld worden door publieksstemmen op het project.Henriëtte vertelde dat ze tegen het eind van het stemmen hoorde dat het een spannende race werd, het dan toch worden is een extra compliment.

 

Uiteraard heeft ze het niet alleen gedaan maar met haar hele team, dus mocht ook Pim Scheffer de beker even vasthouden.

Daarna overgeven aan Désirée Stolker.

Natuurlijk mogen ook Annette Cools en Dennis Christmas niet vergeten worden.

Ik begreep dat het filmpje van de uitreiking in Leiden waarschijnlijk morgen klaar is, zo ja dan zet ik hem hier nog even onder.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 24 maart 2021 - 23:12

Jaaaaaaaaaaaa, dit juich ik toe. Ookal heb ik dertig jaar gerookt.. ik ben zo blij dat ik er vanaf ben. En…ik gun het iedereen. Roken moet niet mogen.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 maart 2021 - 7:43

Ik weet niet meer wanneer ik voor het laatst heb gerookt, zo lang is dat geleden. Maar ook ik ben supporter… Nu nog zo’n mooie hoodie.

Reply
Nicky0607 25 maart 2021 - 13:49

Da’s een flinke bokaal, zeg! Maar geheel verdiend! En ik zie dat ze in mijn dorrup ook goed bezig zijn.

Reply
rietepietz 25 maart 2021 - 16:34

Je kent me, ik zie geen reden voor een beker. ook al ben ik zelf ex-roker, ik ben solidair met de rokers die ondertussen als paria behandeld worden. Snap best dat roken niet overal kan, maar het overal helemaal uitbannen vind ik niet erg “mensvriendelijk”..

Reply

Plaats een reactie