Home Leiden Taart op maandagmorgen, een lekker begin van de week voor de schilders van Zitman

Taart op maandagmorgen, een lekker begin van de week voor de schilders van Zitman

door Emile van Aelst

De maandagmorgen is natuurlijk niet de leukste ochtend van de week. Toch kan hij zo nu en dan heel leuk en smakelijk beginnen. Voor Wilbur Zitman, directeur van het gelijknamige schilders en onderhoudsbedrijf, was het een bijzondere maandag. Deze dag bestond het bedrijf dat zijn grootvader in 1941 had opgericht 80 jaar. Vanwege corona zat een leuk en groots bedrijfsfeest er niet in vertelde hij mij onlangs. Om er toch nog een feestelijke dag van te maken reed hij maandagmorgen langs Serviceflat Schouwenhove en peuterspeelzaal Olleke Bolleke in de Oppenheimstraat om taarten te gaan brengen bij de medewerkers.

Bij Serviceflat Schouwenhove is een grote verbouwing aan de gang. Er kom een nieuwe ingang, de liften worden verplaatst en alle publieksruimtes worden opgeknapt en krijgen eerdaags een nieuw kleurtje.

Samen met bedrijfsleider Sido van Dam, die ook alweer 21 jaar bij Zitman & CO werkt, werd een taart gebracht bij Robert van der Weijden die op het moment alleen aan het werk was met voorbereidingen voor de grote schilderklus eerdaags.

We liepen naar beneden om ook een taart te brengen bij de directrice van de Serviceflat. Onderweg vroeg ik mij af, zou Erwin alweer beter zijn 🙂

Directrice Annelies de Koning was blij verrast met de taart en had zelf ook een cadeautje voor Wilbur.

In de Oppenheimstraat staan verschillende scholen, maar hoefde ik niet lang te zoeken waar ik moest zijn.

Ik moet eens afleren overal op te letten, op de auto stond 70 jaar Meesterschap en op dit bord 75 jaar Meesterschap, ik kwam steeds dichter in de buurt van de 80 dacht ik.

Ik ging de hoek om en zag een vrijwel nieuwe schaftwagen staan. Zou je verwachten 80 jaar Meesterschap, maar nee hoor helemaal niets. Waarschijnlijk was de verf op 🙂

Binnen werd hard gewerkt om de lokalen van peuterspeelzaal Olleke Bolleke te renoveren.

Voorman Raimond Schouten vertelde Sido van Dam hoe het werk er voor stond.

Het leuke bij dit werk is dat Raimond ook een aantal schilders van de DZB in zijn team heeft. Zowel Raimond als de DZB schilders zijn blij met de samenwerking en poseerden dan ook graag als een team toen Wilbur de taart aanbood.

Over een team gesproken, in de bouw ben je vaak met andere bedrijven een groot team. Vandaar dat er ook voor de medewerkers van bouwbedrijf De Boer een taart was.

Hoe dan ook voor iedereen een leuke en lekkere start van de week. Enige nadeel aan deze blog is, op het moment dat hij er zaterdagavond op komt te staan is het alweer bijna maandag en dan waarschijnlijk zonder taart 🙁

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 21 maart 2021 - 9:12

Dat mag de pret niet drukken… Toch mooi in deze tijd dat die mensen wel gewoon door kunnen werken.

Reply
Suskeblogt 21 maart 2021 - 9:21

Dat wordt een grote verandering.

Reply
די מריו 21 maart 2021 - 10:58

Ik denk dat ze blij zijn dat ze nog gewoon kunnen werken en een baan hebben. 80 jaar. dat is een mooie tijd. Ik hoop dat het bedrijf nog wel minimaal 80 jaar blijft bestaan.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 21 maart 2021 - 16:50

Het verft natuurlijk wél een stuk makkelijker zonder taart en het werk moet toch gebeuren.

Reply
Hans 21 maart 2021 - 22:54

Het is zeker lastig om nu een tachtigjarig bestaan te vieren.
De betekend dat de auto tien jaar en het bord vijf jaar oud is. Hans

Reply
Nicky 24 maart 2021 - 23:49

‘De verf was waarschijnlijk op’. Whahaha! Ik heb overigens grote bewondering voor schilders. Het lijkt zó makkelijk maar man, man, wat is dat moeilijk.

Reply

Plaats een reactie