Home Corona Har Meijer presenteerde zijn 10e boek, fotograaf Hielco Kuipers ontving eerste exemplaar

Har Meijer presenteerde zijn 10e boek, fotograaf Hielco Kuipers ontving eerste exemplaar

door Emile van Aelst

Vanmorgen presenteerde voormalig huisarts en columnist Har Meijer zijn 10e boek. Een van de verhalen in zijn boek speelt zich af in de aula van begraafplaats Groenensteeg, vandaar dat de ingang van de begraafplaats een mooie plek voor de presentatie was.

Voor de deur trof ik behalve Har Meijer ook Lodewijk Kallenberg, voorzitter van de Stichting tot instandhouding van begraafplaats Groenesteeg.

Mijn oog viel op het gat in de muur met de tekst Gedenkt Den Armen. Lodewijk vertelde dat er jaarlijks nog ongeveer een 300 euro in wordt gegooid en dat geld gaat naar de Voedselbank.

Het boek ‘Alleen Gelaten’ laat ons  meekijken in de bijkeuken van de cholera in de 19e eeuw en de huidige coronapandemie. Naast verhalen van dokters tijdens de cholera, ook verhalen spelend in deze coronatijd. Har staat met zijn boeken bekend als een schrijver van verhalen die historie, wetenschap, huidige tijd en humor perfect verbinden. De gehele opbrengst van dit boek gaat naar de opbouw van de afgebrande Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Hoogmade. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan fotograaf Hielco Kuipers als dank voor zijn mooie fotoreportages van de kerk zowel voor als na de brand.

Tja als je een boek aanbied aan een fotograaf dan weet je al bijna zeker dat hij zelf ook zijn camera meeneemt. Hielco had niet alleen zijn camera, maar ook zijn vrouw Sjaan bij zich. Kijk ik heb alles ingesteld, je hoeft straks alleen maar op dit knopje te drukken.

Zoals vrijwel elke fotograaf staat Hielco liever achter de camera dan zelf in de picture, maar voelde zich wel vereerd dat hij het eerste boek in ontvangst mocht gaan nemen.

Har Meijer legde uit hoe hij altijd al geniet van de foto’s van Hielco, maar dat ook de reportages over de kerk in Hoogmade grote indruk op hem hebben gemaakt.

Vol trots nam Hielco het eerste exemplaar in ontvangst.

Weet je wat nu leuk is. Iemand geposeerd op de foto te zetten die eigenlijk zelf iedereen op de foto zet 🙂

Het tweede exemplaar ging naar Leo van Rijn, voorzitter van de Parochiekern Hoogmade-Woubrugge.

Leo legde uit wat de link tussen Har Meijer en Hoogmade is. De grootvader van Har was vroeger de hoofdmeester van de lagere school in Hoogmade en woonde naast de kerk. Als hoofdmeester heeft hij dusdanige indruk gemaakt in het dorp dat er een plantsoen is met de naam het Hendrik Meijerplantsoen.

Har had nog meer exemplaren bij zich zoals voor gastheer Lodewijk Kallenberg waar hij al ongeveer vijftig jaar mee bevriend is.

Voor journalist Hans Schuurman was er ook een boek. Hans is vroeger patiënt geweest bij Har Meijer, vandaar dat hij zo gezond is vertelde Har. De Oegstgeester fotograaf Wil van Elk is ook vrijwel altijd aanwezig geweest bij de presentaties van Har. Als dank voor zijn trouwe diensten ook voor hem een gesigneerd exemplaar.

Handig dat Hielco ook zijn camera bij zich had, want ook ik kreeg een gesigneerd exemplaar met een boodschap er in.

Het boek ‘Alleen Gelaten  is bij alle Leidse boekhandels voor 12,50 euro te koop of te bestellen via ISBN 9789081246903 de volledige opbrengst gaat naar de opbouw van de afgebrande Onze Lieve-Vrouwe- Geboortekerk in Hoogmade.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 18 maart 2021 - 23:03

Allemaal goede doelen en mooie boeken, maar… de mensen mogen toch wel allemaal een euro in die gleuf doen… dan is de opbrengst vast hoger.

Love As Always
dimario

Reply
Sjoerd 19 maart 2021 - 8:14

Hoogmade, ik heb eerst even moeten uitzoeken waar dat ligt… Ik kan me voorstellen dat vroeger het beroep van huisarts ook niet zonder gevaren was. Je kwam toch in contact met de meest enge ziektes waarvoor ook nog eens geen medicijn was.

Reply
rietepietz 19 maart 2021 - 14:37

De oudere huisarts heeft ook nog wel iets te vertellen, de moderne huisarts komt vrijwel de deur niet uit van de praktijk.

Reply
logbankje 19 maart 2021 - 22:11

Verhalen moeten worden verteld en vast gelegd.
Gedenkt Den Armen, nog steeds actueel.
De foto boven het mozaïek vind ik erg mooi geworden. Hans

Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
Dario G – Dream To Me, in het tweede uur.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reply
Dwarsje 22 maart 2021 - 23:55

Leuke happening en blij dat de goede doelen worden gesteund. Hielco een goede fotograaf en Har een bewonderingswaardige doctor verdienen hulde. Graag toch beste Leidse Glibber de teksten ONDER de foto’s.

Reply
Nicky0607 24 maart 2021 - 21:22

Klinkt als een interessant boek. En wat mooi dat er nog steeds geld aan ‘den armen’ gegeven wordt.

Reply

Plaats een reactie