Home Maatschappij Wat, wie of waar op maakt niet uit, maar ga …………..STEMMEN

Wat, wie of waar op maakt niet uit, maar ga …………..STEMMEN

door Emile van Aelst

Ik blijf erbij niet stemmen is ook niet klagen. Wie niet gaat stemmen moet ook gewoon vier jaar lang zijn mond houden en heeft geen reden tot klagen omdat je niet eens de moeite hebt genomen om gebruik te maken van je stemrecht. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat er opgeroepen moet worden om te gaan stemmen. Natuurlijk zeggen de azijnpissers direct nou ik ga niet ze luisteren toch niet. De enige manier om dat te veranderen is juist wel te gaan stemmen, met 37 partijen kan ik me niet indenken dat er geen enkele partij is die je niet vertrouwt.

Vanwege corona zijn een aantal stembureaus niet beschikbaar en er zijn een aantal extra stembureaus neergezet in tenten of portocabines.

Uiteraard zijn een aantal vaste stembureaus ook nu weer in gebruik, zoals bijvoorbeeld sommige kerken.

In Leiden hebben we niet alleen de tweede kamerverkiezingen maar ook een raadgevend referendum over het Roomburgerpark. De strijd in de wijk rondom het park is de laatste weken behoorlijk opgelaaid.

Voor en tegenstanders maken heel duidelijk hoe ze er over denken. Sleutelstad maakte de afgelopen weken een aantal  factchecks om duidelijk te maken wat wel en niet waar is.

Als er hier een jaarlijkse straatbarbecue zou zijn vraag ik mij af of hij dit jaar nog doorgaat 🙂

Maar hoe dan ook, ga allemaal stemmen het maakt mij niet uit waarop, als je maar stemt. Er zijn veel landen waar je niet mag stemmen en ook geen vrijheid van meningsuiting hebt. Alle mensen die het niet nodig vinden om te gaan stemmen, gaan mij toch niet wijs maken dat ze liever in een dictatuur wonen.

Doe deze dagen mee met het feest van de democratie en ga stemmen, dan mag je lekker weer vier jaar vertellen hoe goed of fout ze het doen en dat is toch heel wat waard.

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Maarten Kersten 16 maart 2021 - 0:01

Prima oproep, Emiel !

Reply
Maarten Kersten 16 maart 2021 - 0:03

Nou ja, ik bedoel Emile natuurlijk… Even een glibber van de pen…

Reply
די מריו 16 maart 2021 - 6:53

Natuurlijk ga ik stemmen. Woensdag nadat ik de kinderen naar school heb gebracht.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 16 maart 2021 - 7:28

Ik heb gisteren al gestemd, met het hele gezin vanuit de auto in de stemstraat. Dat is weer eens wat anders… En groen uiteraard.

Reply
rietepietz 16 maart 2021 - 11:37

Geen zorgen, natuurlijk ga ik stemmen ondanks dat ik weet dat het totaal niets uitmaakt. Met zo’n groot aantal partijen is het toch steeds het dezelfde groepje partijen dat in wisselende samenstelling regeert. Dat kliekje vermijd ik al jaren, hoef ik me niet 4 jaar lang schuldig te voelen en heb ik het recht om te mopperen. 😉

Reply
Yova 16 maart 2021 - 14:03

Hele goede oproep deze mensen aan de huizen. Onze broer gaat voor ons stemmen. Ik ga niet tussen de mensen staan. Of lange rij. Ik zie het wel wat word. Leuke foto’s weer.

Reply
Kakel 16 maart 2021 - 21:07

Geen enkele partij is 100% naar je zin, maar zelf zijn we ook niet perfect.
Natuurlijk ga ik stemmen! (Dat er een tijd was dat vrouwen dat niet mochten, is toch ondenkbaar?) En dan mag ik automatisch mopperen (-:
Goeie oproep met mooie foto’s!

Reply
Hans 16 maart 2021 - 23:06

Nou, maandag werd het stembureau opgebouwd, vandaag nog gesloten, hopelijk dan morgen wel.
Anders valt mijn stem in het water. Hans

Reply
Hans Kanbier 17 maart 2021 - 14:40

Nou dat heeft wel goed geholpen Emille. Ben nu al bij 5 stembureau’s geweest en bij allemaal een rij van ongeveer 30 min. Ga later in de herkansing. Dan heb ik weer een goede reden om eruit te gaan.

Reply
Nicky 18 maart 2021 - 21:52

🔴 Gedaan!

Reply

Plaats een reactie