Home Leiden Kinderfonds Franniez en speciaal onderwijs Resonans breiden samenwerking nog verder uit

Kinderfonds Franniez en speciaal onderwijs Resonans breiden samenwerking nog verder uit

door Emile van Aelst

Je komt Franniez al in 31 ziekenhuizen tegen, ze zijn een hulpmiddel om chronisch zieke kinderen te ondersteunen bij hun aandoening en er over te praten. Bij elk ziekenhuisbezoek of medische ingreep krijgt een kind een sticker die ze op de treden van hun spiraal kunnen plakken. Aan de hand van de tredes en de stickers kunnen zij dan hun verhaal vertellen aan familieleden, op school of aan vriendjes en vriendinnetjes.

In 2013 richtte Franny Slingerland het Kinderfonds Franniez op. Ze werkt als verpleegkundige en zag dat er voor kinderen met een chronische ziekte eigenlijk niets was om hen te steunen in hun verhaal en verwerking. Voor kinderen met kanker is er de Kanjerketting en de Hartstichting heeft de Tikkiering. Zo kwam ze op het idee om iets voor kinderen met een chronische ziekte te starten.

Franniez wordt niet gesubsidieerd en is volledig afhankelijk van vrijwilligers en giften. Gelukkig dragen veel mensen en instanties Franniez een warm hart toe. Zo organiseren studenten van de Hogeschool regelmatig inzamelingsacties met bijvoorbeeld een High Tea en een fietstocht naar Antwerpen. In 2018 ontving Franniez nog een mooi bedrag na afloop van de De Clercq- Hemcar autopuzzeltocht. De spiralen worden gemaakt door de leerlingen van speciaal onderwijs Resonans uit Leiden. Voor de leerlingen een goede manier om te leren samenwerking en voor Franniez een mooie oplossing om de spiralen in  elkaar te zetten.

De samenwerking is er al enkele jaren, maar nooit officieel bekrachtigd. Vrijdagmorgen werd een alliantie getekend waarmee de samenwerking officieel een feit is. Als eerste zette Franny Slingerland haar handtekening.

Hierna was het de beurt aan Stijnie de Graaf die namens Resonans ondertekende.

Normaal gesproken feliciteer je elkaar daarna met een stevige handdruk, nu moest dat met een elleboogje.

Directeur Marije Broekmans, van praktijkcollege het Metrum waar Resonans mee samenwerkt, en ook Jorien Serdijn en docent Miranda zijn blij met de vaste samenwerking.

Mooi om te zien hoe een Kinderfonds zonder subsidie, dankzij de steun van vrijwilligers, bedrijfsleven en scholen zo mooi werk kan doen voor kinderen met een chronische ziekte. Voor meer informatie over Franniez, aangesloten zorginstellingen, ondersteuning of sponsor worden, meedoen als zorginstelling en alle andere vragen, kijk op de website van Franniez.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 14 maart 2021 - 8:49

Dat lijkt me toch een win-win situatie voor beiden.

Reply
די מריו 14 maart 2021 - 16:03

Goed verhaal hierover..

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 14 maart 2021 - 22:07

Samenwerking maakt altijd meer mogelijk. en dat is mooi.

Reply
Nicky 15 maart 2021 - 20:16

Dat is zeker een mooie samenwerking!

Reply

Plaats een reactie